Kerst- en Boekenmarkt in de Barbesteinkerk.
Kerst- en Boekenmarkt in de Barbesteinkerk. Foto: Margriet de Boer

AGENDA

Vrijdag 6 december

Ansichtkaartenbeurs Lewedorp

19:00 | De Goede Verwachting

Kaartenkring Zeeland komt voor de laatste keer dit jaar samen op vrijdag 6 december in café De Goede Verwachting, Vermetstraat 2, Lewedorp, vanaf 19.00 uur. De deelnemers komen zowel uit Zeeuws-Vlaanderen als Schouwen en Duiveland, Walcheren en Beveland. Veel gezochte kaarten van Kortgene, Heinkenszand, Renesse, Nieuwerkerk, Terneuzen, Vlissingen en Goes. Maar ook Opels, klederdrachten, schepen en molens worden gezocht. Heeft u nog kaarten op zolder liggen, kom eens langs en komen we er samen uit!

Concert Don KosakenChor Russland

20:00 | Nicolauskerk

6 december geeft het Don KosakenChor Russland een prachtig concert in de Nicolauskerk in Wolphaartsdijk. 'The Soul of Russia'. Naast het uit 20 professionele Russische zangers bestaande koor, zal het 6 koppige Instrumental Soloists Ensemble 'Philarmonia' authentieke Russische volksinstrumenten bespelen onder de bezielende leiding van dirigent Marcel N. Verhoeff. Schitterende ballades worden afgewisseld met opzwepende volksliederen en beroemde klassieke composities van o.a. Tsjaikovsky en Rachmanonov. Tickets zijn verkrijgbaar via: www.donkosak.com/nl/concerten

Zaterdag 7 december

Inzameling speelgoed

9:30 | Chiqcare Woonzorg

Chiqcare Woonzorg en haar cliënten zamelen zaterdag 7 december speelgoed in voor kinderen wie ouders bij de Voedselbank De Bevelanden zitten. Mensen met speelgoed voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar kunnen dit zaterdag tussen 9.30 en 14.00 uur brengen naar Kloetingseweg 40 in Goes.

Kerst- en Boekenmarkt

10:00 | Barbesteinkerk

Het Leger des Heils organiseert zaterdag 7 december, in de Barbesteinkerk Clara's Pad 6 te Heinkenszand, een gezellige Kerst en Boekenmarkt. De tweede handswinkel Goed & Koop is deze eerste zaterdag van de maand dan ook langer open dan normaal, van 10 uur tot 16.00 uur. De kerst en boekenmarkt is te vinden in zaal de Preekstoel achter de winkel, via de tussendeur. Deze markt is tot en met 19 december ook geopend tijdens openingstijden van de winkel, dinsdag woensdag en donderdag van 10.00-12.00/ 13.00-15.30.

Kunst Kado Beurs

13:00 | Atelier Galerie Kats

Iedereen is zaterdag 7 en zondag 8 december welkom in Atelier Galerie Kats voor de Kunst Kado Beurs. Tussen 13.00 uur en 18.00 uur bieden kunstenaars hun werken aan. Er zijn kunstenaars uit tal van disciplines aanwezig. De galerie is gevestigd in de Dorpsstraat 16. Meer informatie is te vinden op de website www.galeriekats.nl.

Dansavond OVA

20:00 | Dorpshuis Ons Dorpsleven

OntspanningsVereniging 'Amicita' (OVA) organiseert zaterdag 7 december weer een dansavond in het dorpshuis 'Ons Dorpsleven', Poelvoordestraat 3 te 's Gravenpolder. DJ. Johan verzorgt de muziek, aanvang 20.00 uur. Iedereen is van harte welkom.

Zondag 8 december

Kerstmarkt

11:00 | Katse kerk

In 't Katse Kerkje is zondag 8 december een kerstmarkt. Tussen 11.00 uur en 16.00 uur kunnen mensen er op zoek naar brocante, houten kerstcreaties voor binnen en buiten, kerstkransen, decoraties en kerststukjes. Ook zijn er Katse confituren en likeur verkrijgbaar. Tijdens de markt is er ook een loterij met prijzen en een live-optreden van Mag 't licht uit. De opbrengst van de kerstmarkt komt ten goede aan het onderhoud van het kerkje.

Advent Zingen

10:00 | Bethelkerk van de Vrije Evangelische Gemeente

Advent Zingen in de Bethelkerk, zondag 8 december om 10.00 uur. Bethelkerk, Vrije Evangelische Gemeente, Beatrixlaan te Goes. Mmv Dhr. M. Westhuis, Gospelkoor Testimony uit Goes olv J. van de Plasse. Organist: Rudy Gorsse. Thema: Maria mag de moeder van Jezus zijn. Na afloop ontmoeting met elkaar in de foyer waar de koffie/ thee gereed staat.

Dinsdag 10 december

Schrijfactie Amnesty International

14:00 | Stadhuis

Dinsdag 10 december, de dag van de Rechten van de Mens, organiseert de werkgroep Amnesty Goes weer de jaarlijkse schrijfactie. Dit jaar schrijven we massaal om gerechtigheid te vragen voor jongeren. Wereldwijd worden jongeren gediscrimineerd of mishandeld om wie ze zijn of wat ze geloven of belanden in de gevangenis omdat ze opkomen voor hun rechten en die van anderen. Dit onrecht moet stoppen! Schrijf met ons mee, verander een leven! Wij zorgen voor schrijfmateriaal en voorbeeldbrieven. Dinsdag 10 december 14.00 - 17.00 in het Lunchcafé Stadhuis aan de Grote Markt in Goes.

Lezing archeologische vondsten

19:30 | Amicitia

De jaarlijkse lezing over de archeologische vondsten op de Bevelanden vindt dinsdag 10 december plaats in dorpshuis Amicitia in Kloetinge. Archeoloog Karel Jan Kerckhaert verzorgt de lezing, die gratis toegankelijk is voor iedereen. Meer informatie is te vinden op www.hkdebevelanden.nl.

Woensdag 11 december

Inloopmoment Goes Oost

13:30 | Wijkcentrum Jan Ligthart

Het inloopmoment in Goes-Oost van SMWO Welzijn, de wijkagent en de wijkbeheerder van de RWS Goes is elke twee weken te vinden in het Wijkcentrum Jan Ligthart aan de Bergweg 12 in Goes. Iedereen is op woensdagmiddag 11 december van 13.30 uur en 15.30 uur van harte welkom. In de wijk kunnen bewoners meer voor elkaar betekenen, er voor elkaar zijn en samen dingen oppakken. Kleine dingen kunnen echt een groot verschil maken voor fijn wonen in de buurt. Wat zou jij kunnen doen? Welk talent en idee heb jij? Waar kun je terecht met jouw vraag als je niet precies weet hoe je het wilt en kunt aanpakken? Of heb je behoefte aan een praatje, kom dan eens binnenlopen voor een kopje koffie of thee bij het inloopmoment. Voor informatie kunt u terecht bij SMWO Monique Copper, m.copper@smwo.nl, 06-23329017

Groenstukje maken!

15:00 | Milieu Educatie Centrum De Bevelanden

Ga je mee op zoek naar mooie takken, bladeren, stengels en andere natuurlijke materialen in het Hollandsche Hoeve gebied? Alles wat je mooi vindt neem je mee. We gaan er mooie groenstukjes van maken. Super leuk voor de komende feestdagen! Voor kinderen van 6-10 jaar oud. Aanmelden via: https://bit.ly/34abjeL