Het huis aan de Westerstraat in Goes. FOTO GEMEENTEARCHIEF GOES
Het huis aan de Westerstraat in Goes. FOTO GEMEENTEARCHIEF GOES Foto: Gemeentearchief Goes

Wie woonde aan de Westerstraat?

GOES - Heemkundige Kring De Bevelanden en het Gemeentearchief Goes plaatsen iedere twee weken een foto uit het verleden op de Bevelanden. De vraag is simpel: weten jullie er meer over te vertellen?

VAN ONZE REDACTIE

Op de hoek van de ’s-Heer Hendrikskinderendijk en de Westerstraat in Goes heeft deze karakteristieke woning gestaan. Inmiddels is deze verdwenen. Uit welk jaar is deze foto? En wie zouden deze mensen zijn? We hebben al namen gehoord van bewoners en eigenaren zoals Schrijver, Noordhoek en De Kubber, maar wie kan er iets meer over zeggen? En zit daar boven dat meisje een gevelsteen? Wat stond daar op?

Reacties kunnen naar Heemkundige Kring De Bevelanden: info@hkdebevelanden.nl. Of per post naar Postbus 2159, 4460 MD Goes. Reacties worden over twee weken in deze rubriek geplaatst. Onder de reageerders wordt een exemplaar van De Spuije verloot. De winnaar van de vorige foto is F.E. de Neef-Eversdijk.

Op de vorige foto stond de Biezelingsestraat in Kapelle in de jaren ‘30 van de vorige eeuw. Addy Zuidweg schreef dat het tweede huis rechts een postkantoor was. Dat laatste werd bevestigd door Hannie Kok. Volgens haar woonde de kantoorhouder er naast. Haar vader was veertig jaar postbode vanuit dat kantoor.

Het Jagtslot

De 98-jarige mevrouw De Neef-Eversdijk stuurde een brief met herinneringen aan haar geboortedorp. Als kind liep zij over deze weg naar de christelijke school. Volgens haar is de foto gemaakt vanaf de winkel van Bonnie, waar nu de C.D. Vereekestraat ligt. Tussen de bomen links zie je villa ‘Het Jagtslot’ van de familie Lenshoek. Rechts de winkel van Van Oosten, dan de slagerij van Blankenburg (later werd dat Hesselman) en daarnaast bakkerij Van Passen. Ook zij noemde het postkantoor. En in het laatste huis woonde de familie Baaijens. Links bij het bruggetje woonde de familie Boogaarts.[l]