Sloop vervallen steiger Colijnsplaat begint in januari

COLIJNSPLAAT - De werkzaamheden aan de steiger in de vissershaven in Colijnsplaat beginnen in de tweede week van januari.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Als alles loopt volgens plan, kan de aannemer de vervallen steiger eind januari of begin februari daadwerkelijk verwijderen. Volgens de gemeente Noord-Beveland zijn er wel enkele onzekerheden, zoals het baggeren van de haven en eventuele tegenvallers die onder water verborgen liggen.

Kotters

Aannemer Van der Straaten uit Hansweert laat voorlopig een klein deel van de steiger staan waar twee kotters kunnen aanmeren voor de visveiling van United Fish Auctions. Als de nieuwe, drijvende steiger er ligt verwijdert Van der Straaten ook dit deel. Aan de oude steiger was plaats voor zes vissersboten.

Als de planning klopt zijn de werkzaamheden begin april volgend jaar afgerond. De steiger in de vissershaven is begin dit jaar afgekeurd. Noord-Beveland heeft deze toen tijdelijk verstevigd en is op zoek gegaan naar een tijdelijke oplossing, in afwachting van de herinrichting van de werk- en recreatiehaven.

De gemeente vervangt de steiger door een drijvende constructie waaraan zowel vissersboten als zeiljachten kunnen aanmeren.

Noord-Beveland denkt dat de rekening ruim binnen het al opzij gezette budget van 675.000 euro blijft.[l]