Vlnr: Sjaak van 't Westeinde, Marco Aertssen en Vincent Peemen. FOTO PHUOC NGUYEN
Vlnr: Sjaak van 't Westeinde, Marco Aertssen en Vincent Peemen. FOTO PHUOC NGUYEN Phuoc Nguyen

Sjaak van 't Westeinde en Vincent Peemen winnen 8e Libretoernooi

GOES - Sjaak van 't Westeinde en Vincent Peemen winnaar bij de 8e editie Van de Salon Pour L' Homme Libretoernooi.

Wat was het weer een mooie week met veel gezelligheid waarin biljarten centraal stond. Met 68 deelnemers gestart, waarvan 16 deelnemers in de Hoogste categorie en 52 deelnemers in categorie B. In vijf avonden werden de voorronden afgewerkt, met zondag als finaledag. Acht Finalisten uit de A klasse en 24 deelnemers uit de B klasse gingen door naar de finale. Het was een enorme drukke dag met heel veel wedstrijden, gezonde strijd en supporters met een mooi einde van de dag.
In Categorie A zaten deelnemers tussen aantal caramboles 45 en 159 caramboles en categorie B was alles daaronder (moy. onder de 2.000).

Uitslagen

Sjaak van 't Westeinde bleek uiteindelijk te sterk in de A klasse, hij won van Wim Grim in een spannende finale, waar Wim net twee caramboles te kort kwam. Sjaak speelde een zeer sterk toernooi en was uiteindelijk de verdiende winnaar. Naast de cheque, mocht hij ook de wisselbeker uit handen van Marco Aertssen ontvangen.
In de halve finale won Sjaak van Martien Veekens en Wim van Martijn Hendriksen, beiden zijn dus 3e geworden.
Nummers 5 waren Rien Koster, Johan de Punder, Jan Clement en Frans Cobben. Johan de Punder had de hoogste serie met 73 caramboles en ook de hoogste gewonnen partij, moyenne 10.600 (159 caramboles in 15 beurten).
Vincent Peemen won de finale in de B klasse van Rinus Glas. Rinus had een uitstekend toernooi gespeeld met de hoogste serie van 18, kortste partij van 8 beurten en het hoogste moyenne van 3.875.
In de finale stond Rinus in beurt 8 met 17 tegen 6 voor en was op weg naar de winst. Vincent begon stroef met 1 punt uit 6 beurten maar trok uiteindelijk de partij met 34 tegen 23 (31) in 18 beurten en een moyenne van 1.888.
Als 3e waren geƫindigd Patrick Roelof en Kevin van der Bink.
5e waren: Jan de Vos, Johan Berrevoets, Ko de Jonge en Rudy Schijf.[l]