Vocaal Ensemble Cantare.
Vocaal Ensemble Cantare. Foto: PETER STRATING

AGENDA

Woensdag 11 december

Inloopmoment Goes Oost

13:30 | Wijkcentrum Jan Ligthart

Het inloopmoment in Goes-Oost van SMWO Welzijn, de wijkagent en de wijkbeheerder van de RWS Goes is woensdagmiddag 11 december te vinden in het Wijkcentrum Jan Ligthart aan de Bergweg 12 in Goes van 13.30 uur en 15.30 uur. In de wijk kunnen bewoners meer voor elkaar betekenen, er voor elkaar zijn en samen dingen oppakken. Kleine dingen kunnen echt een groot verschil maken voor fijn wonen in de buurt. Kom eens binnenlopen voor een kopje koffie of thee bij het inloopmoment. Info: SMWO Monique Copper, m.copper@smwo.nl, 06-23329017.

Groenstukje maken!

15:00 | Milieu Educatie Centrum De Bevelanden

Ga je mee op zoek naar mooie takken, bladeren, stengels en andere natuurlijke materialen in het Hollandsche Hoeve gebied? Alles wat je mooi vindt neem je mee. We gaan er mooie groenstukjes van maken. Super leuk voor de komende feestdagen! Voor kinderen van 6-10 jaar oud. Aanmelden via: https://bit.ly/34abjeL

Vrijdag 13 december

Kerstmiddag

14:30 | Kerkgebouw de Hoeksteen

Zaterdag 13 december wordt er een kerstmiddag georganiseerd in De Hoeksteen in Goes. Tijdens deze middag worden er o.a. bekende kerstliederen gezongen. Ook is er een kerstvertelling. Een kinderkoortje en een muziekgroepje werken eveneens mee aan deze bijeenkomst. Vindt u het fijn om samen te zingen over kerst? De bijeenkomst heeft een laagdrempelig karakter. Iedereen van harte welkom! Na afloop is er onder het genot van koffie/thee/fris gelegenheid tot ontmoeting. Toegang gratis! Aanvang 14.30 uur. De Hoeksteen, Noordhoeklaan 90 in Goes.

Zaterdag 14 december

Kerst-/Rommelmarkt Kortgene

9:00 | D'ouwe Schole

Op 14 en 21 december zijn er (extra) markten in de "Ouwe Schole" te Kortgene; bereikbaar via het Julianaplein van 9.00 tot 16.00 uur. Naast alle gebruikelijke waren nu dus veel kerstartikelen als verlichting, kerstbomen, kerstballen etc. Maar ook is er koffie, soep en gluh-wijn naast veel gezelligheid. Voor informatie: 06-14736725.

Games bouwen en programmeren

13:00 | Bibliotheek

Ben jij tussen de 7 en 12 jaar en helemaal wild van programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, programma's maken of games bouwen? Kom dan naar onze CoderDojo en begin bij het begin of werk verder aan je skills! Ouders zijn van harte welkom om samen met hun kinderen te leren programmeren op zaterdag 14 december in Bibliotheek Goes, Oostwal 34, van 13.00-15.30 uur. Reserveer een plekje via: www.bibliotheekoosterschelde.nl.

Bruisende middag bij Zonnebloem

14:00 | Heer Hendrikhuis

Op zaterdag 14 december houdt de Zonnebloem afdeling Goes en omstreken een vrolijke, bruisende decembermiddag met medewerking van de "Freesia's". Er komen tal van liedjes en sketches voorbij. De zaal van het Heer Hendrikhuis te 's Heer Hendrikskinderen is vanaf 13.30 uur open. Het programma begint om 14.00 uur en de sluiting is om en nabij 17.00 uur. Opgave voor deze middag kan bij Bep de Pan tel. 223241 of bij Corrie Flikweert tel.581684.

Mini-Kerstmarkt

14:00 | Maartenskerk

In de Maartenskerk is zaterdag 14 december een mini-kerstmarkt. Iedereen is welkom tussen 14.00 en 16.00 uur. Er worden kerststukjes verkocht en vogeltaarten. In de consistorie kunnen de kinderen onder begeleiding zelf kerststukjes maken en tevens is er voor alle bezoekers een kopje koffie, thee of fris. Gerard Boot speelt op het Moreau-orgel. De opbrengst komt ten goed aan het kerkgebouw.

's-Gravenpolder zingt

19:30 | Maartenskerk

Op zaterdagavond 14 december is er weer een ’s-Gravenpolder zingt met als thema: "Op weg naar Kerst" in de Maartenskerk aan de Bosseweide in ’s-Gravenpolder. We beginnen om 19.30 uur. De advents- en kerstliederen worden begeleid door organist Kees Beekman op het orgel en het koperblazers ensemble Brass Kapelle. De toegang is gratis, wel collecteren we voor de onkosten. Bij binnenkomst krijgen jullie van ons een programma.

Eindejaarsconcert Windbroke

20:00 | Kerk

De Keltische folkgroep Windbroke sluit het jaar sfeervol af met een avondvullend concert in het kerkje van Kattendijke. Dit pittoreske en historische dorpskerkje vormt het ultieme decor voor traditionele muziek uit streken die ooit zijn beïnvloed door Keltische culturen. Muziek dus uit Schotland, Ierland, Bretagne, en soms zelfs uit Portugal of Spanje. Het eindejaarsconcert in de kerk van Kattendijke (Dorppstraat 53, 4474 AA Kattendijke) begint om 20:00 uur. Kaarten zijn te reserveren/kopen via: www.windbroke.nl. Natuurlijk kunnen kaarten ook voor aanvang aan de deur worden gekocht.

Kerstfeest Leger des Heils

14:00 | Ostea Lyceum

Op zaterdag 14 december is er ook dit jaar weer de grote kerstfeestviering van het Leger des Heils in de aula van het Ostrea Lyceum, Bergweg 4 te Goes. Aanvang 14.00 uur. Ook nu worden weer ruim 250 ouderen en alleenstaanden verwacht. Een ieder is van harte welkom. Medewerking verlenen het koor "Harpe Davids" en de tamboerijngroep, muziekkorps en zangkoor van korps Goes. Vanaf 13.15 uur is er inloop en staat een kopje koffie of thee met wat lekkers klaar. Het kerstfeest duurt tot 16.00 uur. Voor nadere informatie en gratis toegangsbewijzen kan men bellen naar (0113) 212814 of (0113) 270720.

Kerstconcert Cantare

19:30 | Nicolauskerk

Zaterdag 14 december geeft Vocaal Ensemble Cantare uit Goes een sfeervol kerstconcert in de Nicolauskerk in Wolphaartsdijk. Het wordt een gevarieerd concert, waarbij het publiek mag meezingen met een aantal bekende kerstliederen. Naast polyfone muziek uit het Spanje van de 16e eeuw zingt Cantare ook eigentijdse kerstmuziek. Omdat de Engelse componist John Rutter volgend jaar 75 wordt, laat het koor ook alvast wat werken van hem horen zoals 'All Bells in Paradise' en 'Angels Carol'. Na afloop van het concert kunt u gratis genieten van chocolademelk, koffie en iets lekkers erbij. Concert begint om 19.30 uur. Kaarten verkrijgbaar aan de zaal en via www.cantaregoes.nl.

Zondag 15 december

Oecumenische bieeênkomst

14:30 | 't Kerkje van Ellesdiek

Op zondag 15 december is er een 'oecumenische bieeênkomst' in 't Kerkje van Ellesdiek. De overdenking wordt gehouden door Rens Stobbelaar. Het thema is: 'Oar je me nie?' Aan deze bijeenkomst werken Piet Rinkhoud (zang), Ria Pikaar (zang) en Dini Kole (piano) mee. De bijeenkomst begint om 14.30 uur. De toegang is gratis. Er wordt gecollecteerd voor de Stichting Focus 2 en voor de onkosten van 't Kerkje.

Kerstconcert

14:30 | De Stenge

Fanafare orkest Euterpe uit Heinkenszand geeft op 15 december een Kerstconcert, samen met popkoor Flashback uit Goes. Euterpe en Flashback nemen u mee in de feestelijke decembersfeer. Ze brengen beide nummers uit hun eigen repertoire en zullen ook een aantal nummers samen uit te voeren. Het belooft een leuke middag te worden. Komt u ook? Het concert is op zondagmiddag 15 december om 14.30 uur in de Stenge in Heinkenszand. Kaarten kunt u bestellen via events@euterpeheinkenszand.nl

Lessons and carols

16:00 | Mariakerk

In de Mariakerk in Nisse is zondag 15 december om 16.00 uur een optreden van de @Hoc Singers. Naast carols en eigentijdse a capella-stukken is er ruimte voor samenzang onder meer in traditionele processieliederen wanneer het koor met kaarsen de donkere kerk binnenkomt en aan het einde weer verlaat. Arthur Capel bespeelt het orgel. De toegang is gratis. De kerk is open vanaf 15.30 uur.

Dinsdag 17 december

Gratis proefles

19:00 | Vrolijk en Frans

Vrolijk & Frans geeft dinsdagavond 17 december om 19.00 uur een gratis kennismakingsles Frans aan de Kastanjestraat 289 in Goes, inloop vanaf 18.45u, graag aanmelden via goes@vrolijkenfrans.nl. Je kunt in deze open les kennismaken met de TPR Storytelling-methode, een leuke manier om Frans te verwerven door middel van verhalen. Rijtjes werkwoorden vervoegen en vocabulaire stampen zijn niet nodig. Meer info: tel. 06-12924483; www.vrolijkenfrans.nl

Sing-in

19:45 | Maranathakerk

Op dinsdag 17 december is er een Sing-in in de Maranathakerk, Bergweg 43a te Goes met medewerking van het Mannenkoor Sjaloom en Gemengd koor De Levensbron en deze keer met soliste Rhodé van Voorst. U bent van harte welkom. Inloop 19.30 uur met koffie en thee. Aanvang 19.45 uur.

Woensdag 18 december

Helderziende waarnemingsavond

19:30 | Harmonia Zeeland

Woensdag 18 december zal Peter Coppens te gast zijn bij Harmonia Zeeland, Westwal 41 in Goes. Peter zal door middel van een nummer, die u krijgt bij binnenkomst, een reading geven op het paranormale vlak. Peter is al bekend vanaf de jaren 80 bij onze vereniging Harmonia en is zeer gewaardeerd. Aanvang 19.30 -21.45 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Rolstoel toegankelijk. Inlichtingen: tel: 0113-231172; www.harmonia-nl.org; cejo100252200249@outlook.com.

Windbroke geeft een eindejaarsconcert op 14 december in de kerk van Kattendijke.