Bereiden van de kerstmaaltijd. FOTO WIEL HACKING
Bereiden van de kerstmaaltijd. FOTO WIEL HACKING Wiel Hacking

Kerken bieden sfeervolle maaltijd met kerst

GOES/ HEINKENSZAND - Het is een goede traditie geworden, de maaltijd op Eerste Kerstdag voor mensen die gezelschap zoeken. Zowel in Goes als in Heinkenszand vinden deze maaltijden plaats. Het is sinds 2011 de negende keer, dat deelnemers kunnen genieten van elkaars gezelschap en van een goed verzorgde maaltijd. Het aanbod voorziet duidelijk in een behoefte.

In Goes wordt de maaltijd georganiseerd door de werkgroep van de katholieke Heilige Maria Magdalenakerk. De maaltijd wordt gehouden in de Magdalenazaal aan de Singelstraat 9. Aanvang om 16.00 uur, einde om 19.30 uur.

Tijdens de maaltijd wordt ook gezorgd voor muzikale omlijsting van zang, samenzang en pianospel. Aanmelden kan telefonisch bij het parochiekernsecretariaat tel. 0113-216754 op dinsdag en donderdagochtend van 9.30 tot 12.00 uur en op vrijdagochtend tussen 9.30 en 12.00 uur bij het Pastoraal Centrum tel. 0113-218610. Aanmelden kan ook per mail op kerstdiner@zeelandnet.nl. Indien noodzakelijk kan, in beperkte mate, ervoor gezorgd worden, dat u wordt opgehaald en thuisgebracht (graag vermelden bij de aanmelding).

Heinkenszand

In Heinkenszand wordt de maaltijd aangeboden door de katholieke parochiekern van de H. Blasius en de Protestantse Gemeente. U wordt uitgenodigd deel te nemen aan de kerstviering van 9.00 uur in de katholieke kerk van de H. Blasius of naar keuze om 10.00 uur in de protestantse Dorpskerk. Daarna is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten bij koffie met iets lekkers in de kerk van de Blasiuskerk (Kerkdreef 4). Vervolgens is er een muzikaal intermezzo. Het kerstdiner zal daarna beginnen om ongeveer 12.00 uur in de pastorie bij de Blasiuskerk. Afsluiting van de maaltijd is rond 14.00 uur.

Ook als u niet aan de kerkdienst wilt deelnemen, kunt u zich opgeven voor het feestelijke diner. Indien gewenst kan ervoor gezorgd worden, dat u wordt opgehaald en thuisgebracht (graag vermelden bij de aanmelding). Aanmelden voor de maaltijd is noodzakelijk, omdat het aantal plaatsen beperkt is. Om u op te geven kunt u bellen met Wim Mulder (0113-565 903 of 06-44924233) of met Pietie de Haan (0113-562152).

Op tweede kerstdag wordt er (dit jaar voor het eerst) in de parochiekern van 's-Heerenhoek eveneens een gezellige maaltijd aangeboden. U kunt zich hiervoor niet meer aanmelden, omdat alle beschikbare plaatsen al zijn volgeboekt.[l]