De bowl rolt over de mat van 30 meter naar de jack toe. FOTO R. VAN DRIEL
De bowl rolt over de mat van 30 meter naar de jack toe. FOTO R. VAN DRIEL R. van driel

Speel ook eens mee bij bowlsClub De Zwake

'S GRAVENPOLDER - Elke vrijdagmorgen van 9.30 tot 12.30 uur spelen wij Bowls (niet te verwarren met Bowling, koersbal of jeu de boules) in sporthal De Zwake aan de Egelantierstraat 8 in ’s-Gravenpolder. Deze traditionele sport uit Engeland, wordt al sinds enkele decennia ook in Nederland gespeeld.

Mede dankzij BBC TV, die elk jaar in januari de wereldkampioenschappen uitzendt, is deze sport ook in Nederland populair geworden.
Bowls is een precisiesport waarbij het de bedoeling is dat de spelers afgeplatte ballen, de bowls, zo dicht mogelijk naar een kleinere doelbal (jack) laten rollen. Voor elke bowl die dichter bij de jack ligt dan die van de tegenstander krijgt men punten.
De bowls zijn niet helemaal rond, de vorm doet denken aan een “Edammer kaas”. Een bowl weegt gemiddeld 1200 gram en dat gewicht is ongelijk verdeeld. Aan de zware kant heeft de bowl een stip, aan de lichte kant een cirkel. Hierdoor is het mogelijk om met effect te spelen, waarbij de koers zal afbuigen naar de kant waar de stip staat aangegeven. Bij bowls laat men de bal rollen op een mat van 30 meter lang en 4 meter breed. Iedere speler heeft vier bowls. Men kan single spelen, maar meestal in teams van twee, drie of vier personen. (pairs, triples of fours)

Meedoen
Kom eens een keertje kijken en doe gezellig mee. Ervaar hoe leuk deze sport is. Bewegen is gezond voor iedereen! U bent van harte welkom. We zoeken leden van alle leeftijden. Maakt niet uit. Het gaat om de mogelijkheid hebben om op de vrijdagmorgen te kunnen spelen.
Wilt u meer informatie? Bel of mail dan naar: R. Verdonk via 0113-259336 of verdonkmj@zeelandnet.nl; R. van Driel via 06-23527208 of rdriel6@zeelandnet.nl. [l]