De herdertjestocht een ervaring van het kerstverhaal voor kinderen

GEERSDIJK - Zaterdag 21 december tussen 16.30 en 18.00 worden ouders en kinderen van Noord-Beveland, maar natuurlijk ook iedereen van daarbuiten die geïnteresseerd is uitgenodigd voor de Herdertjestocht op Landgoed Rijckholt.

Door de eeuwen heen is het kerstverhaal een heel mooi christelijk, en vooral menselijk verhaal. De winter met zijn duisternis en kou doorbreek je in saamhorigheid met lichtjes, vuur, warme chocolademelk en een mooi verhaal. We mogen onze kinderen deze ervaring niet onthouden en de ouders genieten mee met een kop koffie, plaatkoek, een glaasje glühwein of een stuk Pizza. Sneeuwgarantie geven we niet af, maar we gaan wel een idyllisch lichtdecor met lampionnen een echte vuurplaats maken.

Initiatief van de kerk

De kerkgemeenschap, Protestantse gemeente De Ontmoeting, heeft het initiatief genomen en samen met het hele eiland gaan we op Landgoed Rijckholt een feest van samenzijn organiseren. Ouderen die zo genieten van zingen. Jachthoorns en andere blazers schallen door de duistere nacht. Maria en Jozef maken hun tocht aanschouwelijk met de 'echte' ezels en de levende schapen in de stal naast de kribbe.

We verwachten ruim 200 kinderen en ouders, want Noord-Beveland is een eiland met een hecht op elkaar betrokken gemeenschap, dus iedereen wil bij zo’n feest aanwezig zijn. We hebben parkeergelegenheid genoeg, parkeerwachten en veel vrijwilligers die van harte mee doen aan de organisatie. Wij nodigen uitdrukkelijk mensen met een andere geloofs- of culturele achtergrond uit

Voor mensen die niet christelijk zijn opgevoed is Kerst misschien alleen een boom en lichtjes. Graag nodigen wij juist u ook uit om te komen en deze traditie te delen als een feest van licht in de duisternis, van verbroedering en saamhorigheid, ongeacht je achtergrond. Leer deze mooie traditie samen met ons kennen en geniet mee.

Stichting Leergeld

Kerst is ook het feest van denken aan wie iets nodig heeft. Het evenement is gratis te bezoeken. Een gift voor Stichting Leergeld wordt echter zeer op prijs gesteld. Zo laten we die kinderen in onze woonomgeving die het hard nodig hebben nog langer genieten van de feestvreugde.[l]