Steeds meer meisjes op Jeugd kerst Zaalvoetbaltoernooi

GOES - Wat 48 jaar geleden begon als een toernooi van enkele dagen met een handvol teams in één sporthal is nu uitgegroeid tot een toernooi dat zes dagen duurt. Het wordt gespeeld in alle vier zalen van Omnium in Goes.

Het aantal deelnemers bedraagt 1275 jongens en meisjes die in 162 teams (waarvan 21 meisjesteams) in totaal 730 wedstrijden spelen. Het zijn alle jeugdleden van Apollo ’69, Bevelanders, GOES, Arendskerke, Kloetinge, SSV ’65 en Wolfaartsdijk. Zij komen allen minimaal op 2 dagdelen in actie.

Meisjesfinale

De poulewedstrijden worden gespeeld op maandag 23, dinsdag 24 en vrijdag 27 december. De plaatsingswedstrijden, waarbij in veel gevallen nog een plaats in de finalepoules behaald kan worden vinden plaats op zaterdag 28 en maandag 30 december. De finales worden gespeeld op Oudejaarsdag, ’s morgens de oudere jeugd en vanaf 12 uur de jongere jeugd. Ook worden dit jaar voor het eerst de finalewedstrijden van de meisjes gespeeld op 31 december. Daardoor worden de finalewedstrijden van Jo 9 en Jo8 gespeeld op 30 december in de zalen 1, 2 en 3.

De organisatie is in handen van een commissie die bestaat uit leden van de deelnemende verenigingen. Deze commissie ontvangt subsidie van de gemeenten Goes en Noord-Beveland. Naast Omnium dragen ook bedrijven hun steentje bij door één of meer uren zaalhuur voor hun rekening te nemen. De toegang is gratis.

Het volledige programma staat op www.jeugdkerstzaalvoetbal.nl. Tijdens het toernooi zijn daar ook de uitslagen, standen en de programma’s van de plaatsingswedstrijden en de finales te vinden.[l]