SMWO zoekt
gezinsmaatjes

GOES - Zoekt u in 2020 een betekenisvolle invulling van uw vrije tijd? Word gezinsmaatje van SMWO!

Een gezin een extra steuntje in de rug bieden, en echt iets kunnen betekenen voor de ander? Stichting Maatschappelijk Werk & Welzijn Oosterschelderegio (SMWO) start in het eerste kwartaal van 2020 met het trainen van nieuwe gezinsmaatjes. Tijdens deze training van zes bijeenkomsten worden vrijwilligers opgeleid om gezinnen te ondersteunen bij praktische zaken die horen bij het opgroeien en opvoeden van kinderen.

Het doel van de training is om vaardigheden, kennis en een basishouding aan te leren die gezinsmaatjes kunnen gebruiken bij het werken in een gezin. De begeleiding vanuit SMWO is praktisch en laagdrempelig in de vorm van intervisie, scholing en (werk)begeleiding. De gezinsmaatjes worden ingezet in de gemeenten Goes, Noord-Beveland, Borsele en Schouwen-Duiveland.

Iedere ouder is wel eens onzeker. In een situatie van onzekerheid is een steuntje in de rug vaak erg welkom. Het bieden van een luisterend oor voor de ouders, het geven van praktische opvoedtips of samen activiteiten ondernemen. Het werken met andere gezinnen met soms andere achtergronden wordt vaak door gezinsmaatjes ervaren als een verrijking van het eigen leven.

Wilt u meer informatie? Neem contact op via gezinsmaatjes@smwo.nl of 0113-277111. [l]