Agenda

Woensdag 18 december

Helderziende waarnemingavond

19:30 | Harmonia Zeeland

Woensdag 18 december zal Peter Coppens te gast zijn bij Harmonia Zeeland, Westwal 41 in Goes. Peter zal door middel van een nummer, die u krijgt bij binnenkomst, een reading geven op het paranormale vlak. Peter is al bekend vanaf de jaren 80 bij onze vereniging Harmonia en is zeer gewaardeerd. Aanvang 19.30 -21.45 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Rolstoel toegankelijk. Inlichtingen: tel: 0113-231172; www.harmonia-nl.org; cejo100252200249@outlook.com.

Vrijdag 20 december

Open studio Ineke Otte

13:00 |

Ineke Otte zet de deuren van haar studio open. Vrijdag, zaterdag en zondag is de studio aan de 's-Heer Elsdorpweg open tussen 13.00 uur en 16.30 uur. Otte toont sieraden, shirts, sjaals, glasobjecten, beelden, buitenbeelden en ontwerpen. Meer op www.inekeotte.com.

Concert in Kersfeer met samenzang

16:00 | PKN kerk

Het combinatieorkest de Echo Wilhemninadorp en O&U Kattendijke geeft op zondag 22 december een concert in Kerstsfeer. Dirigent is Lucas van Waeyenberghe. Plaats en aanvangstijd: PKN kerk te Wilhelminadorp om 16.00 uur.

Zaterdag 21 december

Kerst-/Rommelmarkt Kortgene

9:00 | D'ouwe Schole

Op 21 december is er een (extra) markt in de "Ouwe Schole" te Kortgene; bereikbaar via het Julianaplein van 9.00 tot 16.00 uur. Naast alle gebruikelijke waren nu dus veel kerstartikelen als verlichting, kerstbomen, kerstballen etc. Maar ook is er koffie, soep en gluh-wijn naast veel gezelligheid. Voor informatie: 06-14736725.

Kerst in en bij de Molen

11:00 | Molen de Korenbloem

Molen de Korenbloem Kortgene is binnenkort weer in Kerstsfeer. Zaterdag 21 december is iedereen van harte welkom om de molen in Kerstsfeer te beleven, onder het genot van een beker chocolademelk of glühwein! Maak meteen gebruik van de mogelijkheid tot het aanschaffen van de lekkerste traditionele molenaars oliebollenmix. Of één van de broodmixen of het onovertroffen pannenkoekenmeel. Zo steunt u gelijk onze mooie molen.

Oude films over Colijnsplaat

19:30 | De Thuishaven

Zaterdag 21 december worden in de Dorpskerk aan de Havelaarstraat Colijnsplaat, (oude) films vertoond door Stichting 'Colijnsplaatarchief', die nog niet eerder getoond zijn in het openbaar. Gastheren, namens de stichting, voor deze avond zijn Rinus Geelhoed en Gerard de Fouw. Aanvang 19.30 tot 22.00 uur. Halverwege wordt een pauze ingelast waarbij men koffie of thee kan bekomen. Toegang gratis. Donaties zijn welkom, maar niet verplicht.

Swingen bij de kerstboom

20:00 | wijkcentrum de Spinne

Zaterdag 21 december organiseert Dansclub "De Vriendschap" uit Goes weer een ouderwets gezellig kerstbal in "Wijkcentrum De Spinne" Joseph Lunslaan 7 in Goese Polder. Dan kan er onder het genot van een hapje en een drankje. De hele avond kan er gedanst worden op de klanken van de foxtrot, rumba, eng-wals, chachacha enz. Ook worden er nog 2 bingo rondes gedraaid. De muziek op deze avond word verzorgd door een DJ. Aanvang 20.00 uur, zaal is open om 19.30 uur. Iedereen is welkom. Info 0113-214226; 0113-228674; www.devriendschapgoes.nl

Voorstelling Stefano Keijzers

20:00 | Zaal Onder de Toren

Stefano Keijzers is bekend van De Slimste Mens, Experimensen en laatst nog Maestro! Daarnaast verschijnt hij vaak bij De Wereld Draait Door en Pauw. Elke keer een opmerkelijke verschijning door gedrag of uiterlijk. Zaterdag 21 speelt hij een try out van zijn nieuwe programma 'Sorry baby'. Genialiteit en gekte liggen dicht bij elkaar werd gezegd over zijn vorige programma…Onvergelijkbaar. Wie zich graag laat verrassen in het theater moet zeker gaan kijken! Het optreden begint om 20.00 uur in buurthuis Onder de Toren in Wissenkerke. Voor meer informatie en reserveringen zie www.nutnoordbeveland.nl.

Zondag 22 december

Kerstmuziek en zang

15:00 | Protestantse kerk

Zondagmiddag 22 december in de Protestantse kerk 'De Ark' te Hoedekenskerke brengen gezamenlijke muziekverenigingen 'Con Amore' en 'Con Affezione' in samenwerking met het klederdrachtenkoor 'Mooi Zeeland Zingt' hun jaarlijkse kerstconcert met samenzang. Aanvang 15.00 uur. Inloop vanaf 14.30 uur. Muziek, zang en zelf meezingen, een prachtige combinatie voor een fijne middag! Toegang gratis, koffie en thee in de pauze. Iedereen van harte welkom! Collecte aan de uitgang.

Lessons and carols

17:00 | Hervormde Kerk

Op zondagmiddag 22 december om 17.00 uur is er in de Hervormde kerk van Kapelle een zg. ceremony of lessons and carols. Deze uit de anglicaanse traditie stammende viering bestaat uit 9 Bijbellezingen en de daarbij behorende Kerstliederen. In Kapelle wordt de Nederlandstalige versie van Sytze de Vries gehouden. De organist Mark Christiaanse en de Hervormde cantorij voor de muziek en 9 verschillende mensen uit Kapelle, oud en jong, uit verschillende geledingen voor de lezingen werken mee. De toegang is gratis, bij de uitgang is er een collecte voor Light for the world, die wil bijdragen aan een wereld die recht doet aan mensen met een handicap.

Dinsdag 24 december

Kinderkerstdienst

19:00 | Maartenskerk

Op dinsdagavond 24 december wordt de jaarlijkse kinderkerstdienst gehouden. We gaan mooie kerstliederen zingen met elkaar, er wordt muziek gemaakt en er is een kerstverhaal. De kinderen mogen meedoen in de dienst. U en jullie worden van harte uitgenodigd om te komen. Ouders met hun kinderen. Opa’s en oma’s met hun kleinkinderen, buren, familie; voel je welkom! Het orgel wordt bespeeld door Kees Beekman. Bij de uitgang wordt gecollecteerd voor stichting Kebene. De dienst begint om 19.00 uur in de Maartenskerk in ’s-Gravenpolder, Bosseweide 1.

Donderdag 26 december

Twidde Kerst in 't Kerkje van Ellesdiek

14:30 | 't Kerkje van Ellesdiek

Donderdag 26 december (Tweede Kerstdag) biedt 't Kerkje van Ellesdiek een gevarieerd programma aan in kerstsfeer. Allereerst is er een optreden van 'Muziekensemble Vier'. Voor deze middag is een speciaal repertoire opgesteld met aandacht voor kerst. Het muzikale gedeelte wordt afgewisseld door een bijzonder Kerstverhaal, dat gepresenteerd wordt door Els Schipper. Verder is er een verloting voor een goed doel. In de pauze is er koffie of thee met lekkers erbij. Het programma begint om 14.30 uur. Reserveren kan via reserveer@ellesdiek.nl of via 0113-612681.

Zaterdag 28 december

Autopuzzeltocht

13:00 | Café/restaurant De Kroon

Op zaterdag 28 december is er weer een autopuzzeltocht waar iedereen aan kan meedoen! Familie, gezinnen, buren, vrienden, collega's, de hele straat...alles mag en kan. Je schrijft in per auto. Voor de beginnende rijder is er om 13.00 uur een uitleg over het hoe en wat van de puzzelrit. We starten en finishen bij HCR de Kroon, Voorstraat 17, 4491 EV Wissenkerke. Kom je ook? Meer informatie kan je vinden op onze website www.macdezeeuwen.nl.[l]