Oud en Nieuw ook bij EZRC Oemoemenoe

MIDDELBURG - Ook dit jaar werd het nieuwe jaar geopend met een rugbywedstrijd van jong tegen oud gedienden. Na afloop was er een ludieke veiling, de speech van de voorzitter en een verkiezing van het clublid van het jaar.

Werd voorheen de nieuwjaarswedstrijd altijd op 1 januari gespeeld, de laatste jaren wordt deze op de laatste zaterdag van de kerstvakantie gespeeld zodat ook de oudere jeugd eraan kan deelnemen. Er worden twee teams geformeerd die vervolgens de strijd met elkaar aangaan op het veld. De scheidsrechter past tijdens, deze wat bijzondere wedstrijd, soms de regels op een wat andere manier toe, waardoor er ineens een geheel andere situatie kan ontstaan. Omdat de scheidsrechter altijd gelijk heeft, zal men zich hoe dan ook moeten aanpassen. Plezier staat voorop. Winst is er voor beide partijen. Na de wedstrijd was er ruimschoots de tijd om de gespeelde wedstrijd te evalueren met de aanwezigen.

Clublid van het jaar

Na de nieuwjaarsspeech van de voorzitter was het tijd voor de verkiezing van clublid van het jaar. Het clublid van het jaar is een vrijwilliger die zich gedurende het jaar heeft onderscheiden van de andere vrijwilligers dan wel hij of zij zet zich al jaren in voor de club. Bij deze verkiezing krijgt het clublid de beker overhandigd van een erelid of een lid van verdienste.

Jan Albregtse overhandigde de beker aan het clublid van het jaar 2018, Joep Roseboom. Joep is al jaren betrokken bij Oemoemenoe. Eerst als speler en later o.a. als teammanager van verschillende jeugdteams.

Veiling

De nieuwjaarsreceptie werd afgesloten met een ludieke veiling. Naast allerlei rugby gerelateerde dingen, werden er ook grappige en gekke cadeaus geveild. De opbrengst was bestemd voor het aanvullen van de EHBO koffers en voor kleding voor de EHBO'ers zodat ze in de zomer en in de winter passende kleding kunnen dragen waarin ze goed herkenbaar zijn voor de deelnemers aan de toernooien.

Programma

Komend weekend start de reguliere competitie. De colts spelen zaterdag thuis tegen Diok, aanvang 13.00 uur. Ook de dames spelen een thuiswedstrijd, aanvang 13.00 uur. De overige teams, de cubs, de junioren en het tweede heren team spelen een uitwedstrijd.[l]