ARCHIEFFOTO
ARCHIEFFOTO Archieffoto

Aandacht voor elkaar

In deze eerste column van het nieuwe jaar wens ik u om te beginnen heel veel voorspoed, een goede gezondheid en veel mooie momenten toe!

In de laatste maand van 2018 waren er weer tal van initiatieven in Middelburg voor uiteenlopende goede doelen. Zo zamelden vrijwilligers van de Voedselbank Walcheren bij supermarkten boodschappen in voor medemensen met een kleine beurs. Ook de serviceclubs waren weer actief in de binnenstad. De Soroptimisten Walcheren verkochten bijvoorbeeld zelfgemaakte artikelen voor de Stichting Samen Varen.

Van wat grotere omvang waren de benefietconcerten die Bløf vorige week aankondigde om geld in te zamelen voor de herinrichting van de Oostkerk. Beide concerten waren binnen tien minuten uitverkocht. Fantastisch om te zien hoe inwoners van onze gemeente zich – op zeer uiteenlopende wijze – inzetten voor hun medemens of onze cultuur. Dank voor ieders inzet!

Vaak zijn het kleine dingen die veel voor onze medemens betekenen. Een kaartje in de bus doen bij een eenzame buurtbewoner kan natuurlijk het hele jaar door. Ook gezellig gaan eten met buurtbewoners bij Resto Van Harte (www.restovanharte.nl) is 12 maanden per jaar mogelijk. Of nodig uw buurtgenoten uit om samen naar de nieuwjaarsreceptie te gaan van de gemeente Middelburg! Kom samen het glas heffen op het nieuwe jaar op zaterdag 12 januari vanaf 16.00 uur in het stadhuis aan de Markt. Graag tot dan!

Burgemeester Harald Bergmann[l]