Pipe band Interscaldis tijdens een optreden in 2018.
Pipe band Interscaldis tijdens een optreden in 2018. Bandlid

Pipe band Interscaldis start actie

DOMBURG - Dit jaar bestaat de Zeeuwse pipe band Inter Scaldis 35 jaar! Ooit opgericht als levend monument voor de Schotse bevrijders, is Inter Scaldis nog steeds actief betrokken bij de zo belangrijke herdenkingen, en vereerd de tartan te mogen dragen van het beroemde regiment The King’s Own Scottish Borderers uit Berwick upon Tweed.

Inter Scaldis heeft sterke Zeeuwse roots en kent een traditie van betrokken en enthousiaste leden, soms generaties binnen de zelfde band. Het was dan ook geweldig om in 2018 eerste prijzen in graad 3 en 4 te behalen tijdens verschillende wedstrijden, waaronder de Continental Pipe Band Championships in Vijfhuizen en het Belgian Open Bagpipes Championship Alden Biesen.
En Inter Scaldis heeft dromen, idealen, ambities. Nieuwe leden erbij, geld voor de noodzakelijke vervanging van oude uniformonderdelen en instrumenten. En in het jubileumjaar vooral: Laten zien waar een kleine Zeeuwse pipeband goed in kan zijn: muziek maken. Dus meedoen tijdens de European Pipe Band Championships 2019 in Inverness!
Maar dat gaat niet lukken zonder uw hulp. Want ondanks alle goede bedoelingen, harde werken en betrokkenheid is het als muziekvereniging niet makkelijk om het financiële hoofd boven water te houden en daarbij onze muziek voor iedereen toegankelijk te houden!

Meespelen
Dus, heeft u een zwak voor doedelzakmuziek? Of drums (of bent u juist blij er een paar dagen verlost van te zijn?). Draagt u Inter Scaldis een warm hart toe? Vindt u het eigenlijk wel een tof idee dat een Zeeuwse pipe band de uitdaging aangaat in Schotland? Of vindt u onze doelen als vereniging gewoon erg mooi en wilt u ons daarom steunen? Bent u een bedrijf en ziet u ook mogelijkheden?
Geef dan via GEEF.nL https://www.geef.nl/nl/actie/inter-scaldis-naar-de-european-pipe-band-championships/donateurs of neem contact op via penningmeester@interscaldis.nl. U maakt dan ook nog eens kans op een van de ludieke weggevertjes.
Zelf meespelen? Kijk op: www.interscaldis.nl [l]