Complimenten tijdens nieuwjaarsreceptie

MIDDELBURG - Commissaris van de koning Han Polman rekent nog steeds op de komst van de marinierskazerne. “We gaan uit van een betrouwbare overheid die zijn afspraken gewoon nakomt”, zei hij tijdens zijn toespraak op de nieuwjaarsreceptie in de Nieuwe Kerk in Middelburg.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Daarmee herhaalde hij wat burgemeester Bas van den Tillaar tijdens de nieuwjaarsreceptie van zijn gemeente Vlissingen had gezegd. “De komst van de kazerne is door diverse kabinetten toegezegd. De opening zou eigenlijk al in 2017 zijn”, aldus Han Polman.

Hij herinnerde de aanwezigen er vrijdag fijntjes aan dat de marinierskazerne al in 2017 haar deuren had moeten openen. "We missen de economische effecten al enkele jaren. Laat dat ook een aansporing zijn voor Den Haag.”

Verkiezingen

In zijn toespraak besteedde Polman ook aandacht aan de provinciale verkiezingen van maart, zijn herbenoeming als commissaris van de koning, het belang van natuur en duurzaamheid en de herdenking van de Slag om de Schelde, die dit jaar plaatsvindt. “De herdenking en viering van vrijheid is een kans om de hele provincie als land van vrijheid te belichten. Ik zie al veel initiatieven ontstaan. De Slag om de Schelde is na dit jaar geen vergeten slag meer.”

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de provincie werden net als voorgaande jaren ook de Zeeuwse complimenten uitgereikt. Gedeputeerde Harry van der Maas gaf zijn compliment aan Marian Kreemers- de Winter en Ada Jobsen, omdat zij als ervaringsdeskundigen op scholen hun verhaal vertellen over ongelukken in het verkeer. Carla Schönknecht zette Stan Meulblok in het zonnetje. Hij maakte van De Meidoon in Nisse een groene school.

Ben de Reu complimenteerde Jenneke van den Dries van de Regenboogschool in Hoedekenskerke, die de finale won van de Lang Leve de Muziekschow. Jo-Annes de Bat gaf zijn Zeeuwse compliment aan de sportdorpen Sint-Philipsland, Clinge en Oostkapelle.[l]