Moois en Meer heeft ook een selfiespot. FOTO EDWIN MIJNSBERGEN
Moois en Meer heeft ook een selfiespot. FOTO EDWIN MIJNSBERGEN Foto: Edwin Mijnsbergen

Middelburg heeft route met selfiespots, als eerste in Nederland

MIDDELBURG - Helen en Gregory Bihi-Zenou van Honeypie in Middelburg hebben Selfie Stad Middelburg gelanceerd. Het is een tijdelijke route door het centrum van Middelburg, die 37 zogenoemde selfiespots van winkels en horeca in de stad verbindt.

DOOR EDWIN MIJNSBERGEN

In Middelburg worden veel selfies gemaakt. Als je alleen al op Instagram zoekt op #Middelburg krijg je meer dan 145.000 zoekresultaten. Daar zitten veel zelfportretten tussen. Mensen maken graag selfies op vaste plekken. Dat werd bewezen door het grote succes van de bloemenwand bij Huis van Bloemen, tijdens de Nacht van de Nacht in Middelburg. Mensen stonden er voor in de rij.

Helen en Gregory Bihi-Zenou van Honeypie en Cake Dealer en organisatoren van het jaarlijkse Culikaravaan hebben dat gegeven als uitgangspunt gebruikt voor een nieuw initiatief: Selfie Stad Middelburg. Eind november vorig jaar plaatste het stel op Facebook een oproep. Of zoveel mogelijk winkels, horecazaken en galerieën in Middelburg een oppervlakte beschikbaar wilden stellen van ongeveer 2,5 vierkante meter voor een selfiestation, een wand waarvoor bezoekers van de stad zichzelf kunnen (laten) fotograferen om deze vervolgens op social media te zetten met een hashtag naar de zaak én Middelburg. "Als we dit goed aanpakken zijn we de eerste stad in Nederland met een selfieroute", schreven ze.

Gehoor
Er zijn nu 37 Middelburgse ondernemers die selfiespots hebben ingericht. Helen en Greg werken aan een flyer met een plattegrond van de route door Middelburg. Een paar deelnemers worden daarin uitgelicht. Onder de deelnemers zijn zeventien horecazaken en vier bloemenwinkels, maar ook culturele instellingen hebben zich aangemeld. Liefhebbers kunnen ook selfies maken bij het Zeeuws Archief en de Zeeuwse Bibliotheek. "Ik liep al langer rond met het idee om meer te doen met selfies", zegt Helen. "Ik werd geïnspireerd door een rondreizend selfiemuseum dat we bezochten tijdens een vakantie. Aanvankelijk dacht ik aan een variant in onze eigen zaak, totdat ik besefte dat je dit veel beter met heel veel ondernemers samen kunt doen. Het is voor mij ook een mooie kans om deelnemers beter te leren kennen."
Selfie Stad Middelburg wil de stad ook zo aantrekkelijk mogelijk maken voor toeristen en andere bezoekers. De foto’s genereren sowieso aandacht op sociale media. Het initiatief loopt tot en met maart, maar als het een succes is kan de route worden voortgezet.

Meer informatie: www.facebook.com/selfiestadmiddelburg en www.instagram.com/selfiestadmiddelburg.[l]