CDA verbaasd over brief OOS

SEROOSKERKE - De CDA-fractie vindt het vreemd dat het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Veere geen enkele reactie heeft gegeven op een brief van OOS International.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Het bedrijf uit Serooskerke heeft in april vorig jaar een brief geschreven aan het gemeentebestuur waarin ze zegt de intentie te hebben dorpshuis De Zandput en het zwembad te willen ontwikkelen en financieren en bovendien een schaatsbaan te realiseren.

Op deze intentieverklaring is geen enkele reactie gekomen, zegt OOS in een brief aan het gemeentebestuur.

Pieter Wisse van het CDA in de gemeenteraad van Veere vindt het vreemd dat het college niet heeft gereageerd, zeker in het licht van het Veerse plan ‘Maatje minder’. Daarin vraagt het college dorpsraden en verenigingen hun toekomstplannen af te slanken. “Terwijl buitengewone kansen, zoals OOS ze biedt, niet worden onderzocht.”

Wisse wil dat het college en OOS om de tafel gaan om het plan te bespreken. OOS International heeft haar hoofdkantoor in Serooskerke, maar is over de hele wereld actief met haar kraanschepen. Het bedrijf heeft honderden mensen in dienst.[l]