Piet Bolle en Rob van der Zwaag. FOTO'S GEMEENTE VEERE
Piet Bolle en Rob van der Zwaag. FOTO'S GEMEENTE VEERE Foto: Gemeente Veere

Drukke vrijdagmiddag voor Van der Zwaag

DOMBURG - Zo gaan er weken voorbij zonder koninklijke onderscheidingen en zo heb je er twee op een vrijdagmiddag. Het overkwam burgemeester Rob van der Zwaag van de gemeente Veere vorige week. Piet Bolle uit Grijpskerke en Henk van der Linden kregen uit zijn handen een lintje.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Als eerste was Piet Bolle aan de beurt. Hij nam vrijdag afscheid van de Gereformeerde Gemeente Oostkapelle waar hij tal van werkzaamheden voor heeft verricht. Hij was diaken, scriba en verantwoordelijk voor het regelen van de preekbeurten. De inwoner van Grijpskerke is al jaren actief in de gemeente Veere. Tussen 1985 en 2005 was hij lid van de kiesraad, steunfractie en gemeenteraad voor de SGP. Ook is hij bestuurslid en secretaris geweest van Stichting Steunfonds, die zorgt voor huisvesting en verzorging van ouderen en hulpbehoevenden. De stichting gaat uit van de Particuliere Synode Zuid van de Gereformeerde Gemeenten. Tot slot is Bolle sinds 2013 ook lid van de wmo-raad van Veere. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Ook Henk van der Linden uit Veere is sinds vrijdagmiddag Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg net als Bolle bezoek van burgemeester Rob van der Zwaag. Het lintje is voor zijn inzet voor Judo en Jiu Jitsu Vereniging Tokyokai in Oostkapelle, die in 1989 is opgericht. Van der Linden is sinds het begin voorzitter. Hij organiseert daarnaast ook de clubkampioenschappen en examens en hij zorgt dat alle materialen op tijd worden besteld. Dat laatste doet hij ook voor verenigingen in Heinkenszand en Zoutelande. Van der Linden is verder nauw betrokken bij judo+, trainingen voor kinderen die anders niet mee kunnen doen. Buitenom de sport heeft de inwoner van Veere zich jaren ingezet voor de organisatie van vakantieweken voor kinderen uit Tsjernobyl.[l]

Henk van der Linden kreeg ook een lintje.