Een weekend lang Zeeuwse gasten

MIDDELBURG - Dit jaar bestaat de Kunst- en Cultuurroute Middelburg 20 jaar. Vanuit het idee kunst en cultuur laagdrempelig toegankelijk te maken voor bewoners en bezoekers van de stad, organiseert de Stichting Kunst- en Cultuurroute Middelburg elke eerste zondag van de maand een route langs musea, kunstenaarsateliers, galeries en andere culturele instellingen.

Het jubileum is aanleiding om het komende seizoen feestelijk in te luiden met een uitgebreide editie van het openingsthema ‘Zeeuwse Gasten’; 14 locaties van de route hebben Zeeuwse kunstenaars met hun werk te gast. Er worden o.a. sculpturen, objecten, schilderijen, fotografie, hoeden en sieraden getoond. Dit jaarlijks terugkerende thema waarbij deelnemers van de kunst- en cultuurroute, kunstenaars uit Zeeland uitnodigen om op hun locaties te exposeren, is inmiddels aan de vierde editie toe. Met dit evenement wil de Kunst- en Cultuurroute laten zien dat zij graag openstaat voor allerlei vormen van samenwerking met kunstenaars en kunstinitiatieven in de omgeving.

Vanwege het jubileum zijn de Zeeuwse Gasten locaties zowel zaterdag als zondag geopend. Ook later in het jaar zullen er diverse feestelijke activiteiten plaatsvinden, met als hoogtepunt een overzichtstentoonstelling in de Kloostergangen van de Abdij.

Het jubileumjaar wordt 2 februari om 11.30 uur geopend door Burgemeester Harald Bergmann. Anna de Bruyckere, die vorig jaar door de Kunst- en Cultuurroute voor een termijn van twee jaar is aangesteld als stadsdichter, zal een poëtische bijdrage leveren. De opening vindt plaats in de Zeeuwse Concertzaal. [l]