Eerste Huntington café in Zeeland

HEINKENSZAND - SVRZ organiseert op zaterdag 2 februari het eerste Huntington Café van Zeeland in Heinkenszand voor mensen met de ziekte van Huntington, hun naasten en andere geïnteresseerden.

Bij SVRZ kunnen cliënten met de ziekte van Huntington en hun familieleden terecht voor ondersteuning, zorg en behandeling. Bij de cliënten is er veel behoefte aan informatie, ondersteuning en lotgenotencontact. Daarom start SVRZ het Huntington Café.

Thema
In het Huntington Café wordt iedere keer een ander thema belicht aan de hand van een interview met een deskundige. Er wordt ook ruime gelegenheid geboden voor vragen en het delen van ervaringen. Het onderwerp van het eerste SVRZ Huntington Café is ‘Wat zijn de gevolgen van de ziekte van Huntington?’. De sprekers zijn Dr. M. Vermue, Specialist ouderengeneeskunde en Mw. H. de Bonth, GZ-psycholoog.
Het café start op zaterdag 2 februari om 14.00 uur in SVRZ Grand café ‘De Fonteyne’ aan de Hoefbladstraat in Heinkenszand. Deelnemers zijn vanaf 13.30 uur welkom. De bijeenkomst duurt tot 16.00 uur.

Aanmelden
Aanmelden voor het Huntington Café kan per mail naar w.breederveld@svrz.nl of a.op.t.hof@svrz.nl. U kunt ook bellen naar: 06-51249809 of 06-22794306.

Huntington
Wat is de ziekte van Huntington? De ziekte van Huntington is een erfelijke aandoening die bepaalde delen van de hersenen aantast. De symptomen zijn onder meer onwillekeurige bewegingen die langzaam verergeren, verstandelijke achteruitgang en allerlei psychische symptomen. Omdat de ziekte erfelijk is, is het een familieziekte. Hoewel niet alle leden van een familie of gezin de ziekte van Huntington hoeven te krijgen, worden ze er allemaal emotioneel en sociaal door getroffen. Het is op dit moment nog niet mogelijk om de ziekte te genezen of zelfs het verloop af te remmen.
Info: www.svrz.nl [l]