Stormvogels maakt pas op de plaats

WESTKAPELLE - Stormvogels 1 heeft wederom niet weten te winnen. Na een uitstekende start, moest het toch haar meerdere erkennen in KVK 1 en de tweede plaats af staan aan de ploeg uit Kapelle. De wedstrijd in De Couburg in Koudekerke eindigde in een 19-22 nederlaag.

Na de pijnlijke nederlaag bij Erasmus 1 had Stormvogels 1 nog wat goed te maken. Dat was in het begin van het duel tegen KVK 1 duidelijk te zien. De toeschouwers werden getrakteerd op flitsend spel en veel doelpunten. Binnen no-time stond het 7-1 en moesten de bezoekers in de achtervolging. Dat deden ze ook, maar het was de thuisploeg die met een voorsprong ging rusten: 13-9.

Dat KVK 1 niet zo maar naar Koudekerke was gekomen bleek in de tweede helft. Stormvogels 1 leek een mooie marge opgebouwd te hebben, maar de bezoekers kwamen snel terug tot 14-13. De thuisploeg herstelde en kwam op 16-13. Toch knokte KVK 1 zichzelf terug en op 17-17 kon het duel weer opnieuw beginnen. Stormvogels zat lange tijd aan de positieve kant van de score, maar zag na de gelijkmaker tien minuten voor tijd bezoekers langszij komen. Het werd uiteindelijk 19-22.

Stormvogels 1 maakt dus een pas op de plaats en moet toe zien hoe Erasmus 1 en KVK 1 de dienst bovenaan uit maken. De ploeg uit Westkapelle zit voorlopig in de wachtkamer en moet zorgen dat het komende wedstrijden gaat winnen om in het spoor te blijven.

Zaterdag speelt Stormvogels 1 opnieuw een thuiswedstrijd en krijgt dan een nieuwe kans op een overwinning. Tegenstander is Klimop 1 uit Asten. Het duel begint om 17:15 uur.