Lezing over Frans van der Lugt, pater uit Homs-Syrië

MIDDELBURG - Cilia ter Horst houdt op 4 februari een lezing over Frans van der Lugt in het kerkgebouw van de Doopsgezinde Gemeente Walcheren, Lange Noordstraat 62, Middelburg, aanvang 17.30 uur.

Ter Horst (1979) studeerde Religiestudies en Arabisch aan de UVA (Amsterdam). In 2004 nam zij in Syrië deel aan wandeltochten en meditatieweekeinden met pater Frans van der Lugt. Zij heeft hem persoonlijk goed gekend.

Pater Frans van der Lugt s.j. heeft 50 jaar als priester en psychotherapeut in Syrië gewerkt. Hij kwam tijdens de oorlog in Syrië in 2014 in het wereldnieuws. Homs was de stad waar hij woonde. Toen zijn wijk in Homs was omsingeld en mensen stierven van honger, plaatste hij op You Tube een oproep aan de wereld om de mensen in de stad Homs niet te laten verhongeren. Hij werd kort nadien in het klooster waar hij verbleef, vermoord.

Cilia ter Horst heeft in 2004 voor het eerst Van der Lugt ontmoet. Zij heeft de boeken van Van der Lugt in het Nederlands vertaald. Het werk met de titel 'Wie ben jij o liefde?' zal zij op 4 februari inleiden. Met ingang van 5 februari is het boek in de boekhandel verkrijgbaar.

Van harte welkom om deze bijzondere avond bij te wonen. Deze begint om 17.30 uur en er zal soep met brood worden geserveerd. Graag hiervoor opgeven bij k.flos@zeelandnet.nl of 0114-635230. Een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd voor de onkosten. [l]