Deel van de expositie in de ontvangsthal van het ROC, te zien tot februari 2019.
Deel van de expositie in de ontvangsthal van het ROC, te zien tot februari 2019. Foto: Marianne Pennarts

AGENDA

Woensdag 30 januari

Foto expositie

10:00 |

Fotoclub FCDD uit Oost Souburg exposeert met 12 portretseries in de ontvangsthal van het ROC, Ravensteijnweg 1, 4337 PG in Middelburg. De portret series bestaan ieder uit 5 foto's waarbij een van onze leden zo persoonlijk mogelijk zijn model in beeld heeft gebracht. De expositie is te zien tijdens kantooruren en zal nog tot februari 2019 te bezichtigen zijn.

Lezing over exposeren

16:00 | De Drvkkery

Als je gaat exposeren komt er van alles op je af, maar hoe weet je wat je moet doen en waar vind je informatie? Op deze zoektocht lijkt het wel of iedere kunstenaar het wiel zelf moet uitvinden. Daarom heeft Laurence Steenbergen haar ervaringen en kennis met het exposeren van kunst in een boek gebundeld. Op woensdag 30 januari geeft zij om 16.00 uur een lezing en mini-workshop in de Drvkkery. Toegang is vrij, gelieve te reserveren. In het boek 'De kunst van exposeren' ontdekt de lezer in 5 hoofdstukken de volgende belangrijke aspecten van exposeren.

Donderdag 31 januari

Fotofilm Het Polderhuis

13:30 | Moriakerk

Er was eens...... Het Polderhuis. Op donderdag 31 januari om 13.30 uur is er een fotofilm presentatie over het Polderhuis vanaf het jaar 2000. Bram Westerbeke heeft vanaf het begin van het ontstaan van het Polderhuis zijn foto- en filmcamera ter hand genomen om de ontwikkelingen vast te leggen voor de toekomst. We gaan deze middag terugkijken naar de roemruchte eerste jaren van het Polderhuis. Lijkt het je leuk om te zien hoe al die ontwikkelingen zijn gegaan en of je nog bekende personen ziet dan ben je van harte welkom.

Gedichtendag

19:30 | De Drvkkery

Op Gedichtendag, 31 januari, komen poëzie en grafiek om 19.30 uur samen in boekhandel de Drvkkery. Stadsdichter van Middelburg Anna de Bruyckere en grafici van het Zeeuwse grafiekplatform VirusGrafiek presenteren het resultaat van hun samenwerking rond het landelijke thema 'Vrijheid'. Om 19.30 uur leest De Bruyckere het gedicht voor en nodigt ze samen met Jan de Vlieger (de Drvkkery) luisteraars uit om zelf een gedicht voor te lezen, uit eigen werk of dat van een geliefde dichter, en in gesprek te gaan over de gedichten. Kaartverkoop: toegang is gratis. Vrijkaarten zijn verkrijgbaar in de Drvkkery en via www.drukkerijmiddelburg.nl.

Zaterdag 2 februari

Bingo

13:30 | Wijkpost Bastion

Zaterdag 2 februari organiseert Activiteitenvereniging Het Bastion de maandelijkse bingo. Start 14.30 uur, deur geopend vanaf 13.45 uur. Er zijn 8 rondes. Het adres is Bastion 40, 4331 TH in Middelburg.

Zondag 3 februari

Joop Visser en Jessica van Noord

15:00 | Theater de Wegwijzer

Joop Visser en Jessica van Noord zijn sinds 2004 een duo. Tweestemmig brengen ze nummers die geregeld druipen van het sarcasme en de maatschappij een fijne spiegel voorhouden. Zo hebben Joop en Jessica eind juni hun nieuwste 'cadeau-cd' ten doop gehouden, die u dus uzelf en anderen cadeau kunt doen. Op de cd staan 21 nummers uit de verschillende 'series' van het duo, zoals de maatschappelijke, de romantische, de dieren-, de meezing-, de aardrijkskundige, de filosofische, de sport & recreatie- en de vaderlandse serie. Voor elk wat wils dus. En, ook leuk: in het artwork van het boekje zit een lege wolk waar u de naam van de gelukkige krijger (of van uzelf natuurlijk) in kunt schrijven.

Welkomdienst

18:45 | Gereformeerde Kerk

In de gereformeerde kerk in Arnemuiden wordt op zondag 3 februari om 18.45 uur de eerste Welkomstdienst van 2019 gehouden. In deze dienst spreekt de heer Coen van Dalen uit Vlissingen over het thema 'Hoe ontmoet ik God?'. Het gospelkoor Laetare uit Burgh-Haamstede verleent onder leiding van de heer W. van den Berg de muzikale ondersteuning.

Woensdag 6 februari

Lezing TSPL

19:00 | Bibliotheek van Zeeland

Op woensdag 6 februari organiseert de Theosophical Society Point Loma (TSPL) een lezing over: "Van stress naar Zen". Zoek de harmonie in jezelf en de wereld! De lezing begint om 19.30 uur in ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, Kousteensedijk 7 in Middelburg. Zaal open 19.00 uur, lezing eindigt ca. 21.45 uur en de toegang is vrij. Info: www.blavatskyhouse.nl of 0118-643908 of 06-27234368.

Joop Visser en Jessica van Noord op zondag 3 februari in Theater de Wegwijzer.