Team heren 1 Oemoemenoe.
Team heren 1 Oemoemenoe. Peter Klemann

Weer winst voor Heren 1 en Dames EZRC Oemoemenoe

MIDDELBURG - De Heren 1 en het damescluster Oemoemenoe/Tovaal gingen beide met winst naar huis. De wedstrijden voor de jeugd konden allen niet doorgaan door de veldcondities. Ook de wedstrijd van Heren Senioren 2 werd afgelast.

De Heren senioren speelden in Sassenheim tegen de Bassets op een kunstgrasveld. Na een verre kick van de Bassets wist Leroy Kersten met een mooie rush langs de zijkant in de uiterste hoek de eerste try te scoren. The Bassets wisten vanaf het midden bij de middellijn een penalty kick te verzilveren (3-5). Nadat the Bassets na de herstart opnieuw in balbezit kwamen wist Peter de Lange met een mooie interceptie door de verdediging te breken. De aanval werd afgerond door Joey Luitwieler die ondanks een tackle toch de try, wederom in de hoek, kon scoren (3-10). Het spel verplaatsen zich meer en meer in het voordeel van de thuisploeg welke met een mooie break in het midden het veld een try konden scoren. De conversie en een daarop volgende penalty werden ook benut (13-10). Oemoemenoe kwam weer goed terug in de wedstrijd, de scrums verliepen goed, de line out, en de rucks. Andictor Petolo scoorde de derde try, wederom in de hoek, ook Deniel van der Waal scoorde in de uiterste hoek. Rust (13-25). De start van de tweede helft en de daarop volgende 15 minuten verspeelde Oemoemenoe haar voorsprong. The Bassets namen meer en meer het spel over, wat resulteerde in een aantal penalty s waaruit zij vervolgens twee maal een try wisten te scoren (27-25). De penalty op de palen was mis maar Oemoemenoe kwam meer en meer terug in de wedstrijd. De voorwaartsen leverden goed werk, en met een mooie actie wist Alavaro Souisa de eerste try van de tweede helft te scoren Waardoor de ploeg met de benutte conversie weer op voorsprong kwam te staan (27-32). Maar ook de Bassets wisten een try te scoren, dit keer was de kick mis (32-32) De spanning was groot, beide ploegen waren goed aan elkaar gewaagd maar Oemoemenoe wist in de laatste tien minuten niet alleen balwinst te behouden maar konden ook nog een penalty verzilveren, eindstand 32-35.

Dames
De dames speelden een thuis wedstrijd in Middelburg tegen het combinatieteam Tiel/Nieuwegein, de Scrumboks. De eerste punten waren binnen voor de thuisploeg. Kort daarop volgde de tweede try en het zag er even naar uit dat Oemoemenoe/Tovaal de wedstrijd met gemak ging winnen. De dames van de tegenpartij wisten echter een aantal keren een goed break te maken en konden zo met een mooie rush ook scoren. De dames kwamen meer in het spel en met name de scrums verliepen goed waardoor de backs mooie kansen kregen. . In de tweede helft kwam het team meer en meer in het eigen spel, er werd goed samen gespeeld, wat een aantal mooie acties opleverden. Ondanks het slechte weer en de kou waren er toch aardig wat supporters die de dames aan bleven moedigen. In de tweede helft wist de tegenstander nog 2x te profiteren van een fout van de Zeeuwse dames en behaalden zo ook een bonuspunt. De winst bleef echter in Zeeland. Eindstand; 42-27.
Komend weekend zijn de ploegen vrij en kunnen ze gaan genieten van de start van de six nations. Voor het complete programma, EZRC FB. [l]