Peter Ingelse en Francoise van Sluijs organiseren de reünie. FOTO EDWIN MIJNSBERGEN
Peter Ingelse en Francoise van Sluijs organiseren de reünie. FOTO EDWIN MIJNSBERGEN Foto: Edwin Mijnsbergen

'Vanwege de discipline was het altijd gezellig'

MIDDELBURG - Peter Ingelse en Francoise van Sluijs organiseren een reünie van de Griffioenschool, die tussen 1969 en 1987 was gevestigd aan de Olmenlaan in Middelburg. Oud-leerlingen van de mavo zijn zondag 3 maart welkom in de Kloveniersdoelen.

DOOR EDWIN MIJNSBERGEN

Zat jij op de Griffioenmavo in Middelburg? Dan ben je op zondag 3 maart van harte welkom bij de reünie van de school, die Peter Ingelse en Francoise van Sluijs-Aspeslagh dan organiseren. Peter en Francoise kwamen enkele jaren geleden al op het idee voor een reünie, toen ze elkaar - en andere klasgenoten - troffen op het sociale netwerk Hyves. Na het verdwijnen van dat platform verloren de twee elkaar enige tijd uit het oog en kwam er van de plannen niets meer terecht. In 2018 werd de draad echter weer opgepakt op Facebook. Deze keer werden de plannen wél tot uitvoering gebracht.

Aanvankelijk gingen Peter en Francoise uit van een reünie voor 'hun eigen lichting’ (eindexamenjaar 1983) maar omdat leerlingen van andere jaren ook belangstelling toonden heeft het duo besloten alle oud-leerlingen uit te nodigen. Iedereen is dus welkom. Belangstellenden kunnen zich opgeven via www.griffioenmavo.nl of via de Facebookpagina ‘Griffioenmavo reünie’.

Het evenement begint zondag 3 maart om 12.00 uur, in de tuinkamer van de Kloveniersdoelen in Middelburg. Er is een buffet geregeld. Daarom wordt er 28 euro entree gerekend. Op de website valt te lezen dat bijna veertig oud-leerlingen zich inmiddels hebben aangemeld.

De Griffioenmavo was tussen 1969 en 1987 gevestigd was aan de Olmenlaan in Middelburg. Deze mavo was een opvolger van de Christelijke Burgerschool die al bestond sinds 1902, en die sinds 1957 ook was gevestigd aan de Olmenlaan 8. In de jaren 1968 en 1969 werd de naam gewijzigd in Griffioenschool voor Christelijk Mavo. De schoolvereniging ging in 1969 op in de Vereniging voor Protestants Christelijk Voortgezet Onderwijs. De Middelburgse scholen van de vereniging waren in 1969 de Oranje Nassauschool voor Christelijk Mavo en de Griffioenschool voor Christelijk Mavo. Die twee fuseerden in 1987 tot de Oranje Nassauschool voor Christelijk Mavo. De VPCVO ging in 1992 op in de Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs op Walcheren te Middelburg.

Peter en Francoise bewaren allebei goede herinneringen aan de school. “De school was klein en best streng, maar juist vanwege de discipline was het er ook altijd gezellig. Het voelde als een sport om al die regeltjes te doorbreken”, zegt Francoise. “De Griffioenmavo was sociaal. Ook daarom hebben we veel zin in deze reünie. We hopen dat er ook een paar oud-leraren zullen komen. Oude foto’s of filmpjes van de school zijn trouwens ook van harte welkom, die delen we graag, zowel op de website als op 3 maart”, zegt Peter.