insigne wordt uitgereikt aan Jaap Sturm.
insigne wordt uitgereikt aan Jaap Sturm.

Kerkelijke onderscheiding voor Jaap Sturm en Cathrien Poppe

OOSTKAPELLE - Jaap Sturm en Cathrien Poppe uit Oostkapelle hebben een kerkelijke onderscheiding gekregen van de protestantse gemeente in Oostkapelle. De onderscheiding bestaat uit een glazen insigne met inscriptie en een oorkonde. Deze onderscheidingen zijn zaterdagmiddag en zondagmorgen tijdens de wekelijkse kerkdienst uitgereikt.

De onderscheidingen zijn toegekend omdat Jaap Sturm en Cathrien Poppe zich jaren lang hebben ingezet voor de protestantse gemeente Oostkapelle. Verschillende taken zijn meer dan 50 jaar, belangeloos, uitgevoerd.

Verschillende taken

Het gaat vooral om de volgende taken:

Voor mevrouw Poppe: Het zijn van koster tijdens de Duitstalige kerkdiensten, het bezorgen van de Kerkbode, het mede organiseren van de jaarlijkse rommelmarkt, het lidmaatschap van de ZWO-commissie en het vele bezoekwerk.

Voor de heer Sturm: Het lidmaatschap van het college van kerkrentmeesters, de zendingscommissie en de diaconie. Het verzorgen van de jaarlijkse verspreiding van de Elizabethbode/Open Deur. Daarnaast om het onderhoud van kerkgebouw en de daarbij behorende tuin.[l]

Oorkonde wordt uitgereikt aan Cathrien Poppe.