Stormvogels wint met ruime cijfers van Klimop

MIDDELBURG - Na twee nederlagen kon Stormvogels 1 eindelijk weer eens ruiken aan de zoete geur van een overwinning. In De Couburg in Koudekerke werd nummer laatst Klimop 1 met een 21-12 nederlaag terug naar Asten gestuurd.

Eerder dit seizoen werd er in Noord-Brabant al gewonnen door Stormvogels 1 met 20-8. Devies was om er vol in te gaan en een hoge score neer te zetten, terwijl het verdedigend dicht moest zitten. Dat lukte in de eerste minuten niet goed. Klimop 1 bleef mee gaan in de score en de thuisploeg kon nog geen grote slag slaan. Toch was er bij de rust een ruime voorsprong (12-7).

In de tweede helft bleef Stormvogels 1 vechten voor de doelpunten, maar dat ging moeilijker dan gehoopt. De overwinning kwam totaal niet in gevaar, maar de thuisploeg had er iets meer van verwacht. In de laatste minuut ging de ploeg van trainer Bert Mol wat vrijer spelen en dat resulteerde in nog wat fraaie scores. Wanneer dat de gehele wedstrijd het geval was geweest had er meer uitgehaald kunnen worden, maar Stormvogels 1 kon tevreden zijn met de overwinning (21-12).