Oemoemenoe, blauwe shirts in de aanval. FOTO RIEN PAARDEKOPER
Oemoemenoe, blauwe shirts in de aanval. FOTO RIEN PAARDEKOPER Rien Paardekoper

Eerste verliespartij voor Heren EZRC Oemoemenoe

MIDDELBURG - De Heren senioren 1 speelden zaterdag tegen de koploper in de poule, Ascrum. De Cubs speelden in Hilversum, de Benjamins in Uden en zondag moesten heren 2 afreizen naar Delft.

Voorafgaand aan de wedstrijd van Oemoemenoe Heren 1 gaf de scheidsrechter aan dat de wedstrijdshirts van beide teams veel op elkaar leken wat mogelijk lastig zou kunnen worden in de wedstrijd.

Hierop besloot Oemoemenoe om niet in de bekende zwart-wit strepen te spelen maar in een blauw shirt.

Kick-off

Oemoemenoe wist de kick-off van de wedstrijd goed te verwerken waardoor de thuisploeg een mooie aanval op kon zetten. Door een fout van Oemoemenoe wist Ascrum de bal te heroveren en werd de eerste try gescoord, ook de conversie was raak. Er werd door beide partijen goed fysiek spel geleverd maar wederom wist Asrum door de verdediging heen te breken (0-12).

Oemoemenoe bleef echter in haar eigen spel, de voorwaartsen bleven in balbezit waardoor de backs een goede aanval op konden zetten. Alex Harrod scoorde de eerste try in de uiterste hoek van het veld. TeAho Morice schopte de bal net niet over de dwarslat heen (5-12). Oemoemenoe liet zien wat het waard was en kon Ascrum goed onder druk zetten. Ondanks het goede werk van de ploeg, wist Asrum vlak voor rust de derde try te scoren (5-17).

Tweede helft

In de tweede helft wist Oemoemenoe wederom in de uiterste hoek te scoren (10-17). Matthijs Albregtse drukte de try, de conversie was helaas mis. Oemoemenoe leverde goed en gedegen spel. Er werd goed samen gespeeld, de druk werd opgevoerd maar Asrcum wist op haar beurt goed te profiteren van een fout van de thuisploeg en verruimde zo de voorsprong (10-24).

Kort daarop kon de thuisploeg na goed voorwaarts werk de aanval af ronden met een try door Leroy Kersten. TeAho Morice benutte de conversie (17-24). Het lukte Oemoemenoe echter niet omdat de gasten wederom de verdediging wisten te omzeilen waardoor de laatste try kon worden gescoord van de wedstrijd, de conversie was raak. Eindstand 17-31. Ascrum blijft door deze winst op de eerste plek, Oemoemenoe behoudt de tweede plaats.

Cubs

De cubs speelden in Hilversum een inhaalwedstrijd tegen de U14 ploeg van Hilversum. Meteen na de kick off wisten de cubs al te scoren en stond de stand na 5 minuten al op 0-12. Niet alle passes waren echter even accuraat, waardoor ook de nodige ballen op de grond vielen en er veel werk moest worden verzet door de voorwaartsen. Af en toe was de scrum zo sterk dat de tegenstander meer dan de toegestane 1,5 meter achteruit werd gezet.

Dit werd door de ref, uit oogpunt van de eerder vermelde veiligheid, weliswaar bestraft met een penalty tegen, maar deed niets af aan de prestatie van het pack deze wedstrijd.

De Cubs gingen rustig door met scoren en zo werd de eerste helft met een 0-33 voorsprong afgesloten. Ondanks de grote achterstand wilden de Cubs van Hilversum niet van opgeven weten en bleven ze goed rugby spelen. De Cubs gaven deze dag echter niets cadeau en voerden ook in de tweede helft de score gestaag op door nog meer tries te laten scoren. Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende referee stond er door de 9 tries en 8 conversies een mooie 0-61 eindstand op het scorebord.