Stormvogels verliest nipt van PSV/lifovragen

WESTKAPELLE - In een meeslepend gevecht heeft Stormvogels 1 het niet kunnen bolwerken tegen nummer 4 PSV/lifovragen.nl 1. In een ware thriller waren het de gasten uit Eindhoven die aan het langste eind trokken (18-19) waardoor de ploeg van nieuwbakken trainer Sander Koole aansluiting verliest met de bovenste plaatsen.

Hoewel de heenwedstrijd in december ruim werd gewonnen (13-22), was het vooraf al duidelijk dat het ditmaal niet zo gemakkelijk zou gaan. Met 9 punten uit de laatste 5 wedstrijden trof Stormvogels namelijk een ploeg in vorm.

In de beginfase gingen beide ploegen gelijk op maar daarna wist met name één heer aan Eindhovense kant de korf heel gemakkelijk te vinden. Hierdoor liepen de gasten uit naar een comfortabele 13-7 voorsprong bij rust.

Door een tactische omzetting kwam Stormvogels in de tweede helft veel beter voor de dag. De achterstand werd kleiner en kleiner en tien minuten voor tijd werd zelfs de gelijkmaker geproduceerd. Een prachtige slotfase was het gevolg waarbij het publiek werd verwend. Helaas bleek PSV net iets scherper waardoor de punten mee naar Eindhoven gingen: 18-19.

Door de nederlaag verliest Stormvogels 1 de aansluiting met de 2e plaats, de achterstand is nu drie punten. De komende twee weken wordt er niet gespeeld. Op 9 maart wordt de competitie weer hervat met een uitwedstrijd bij Blauw Wit 1. De wedstrijd in Goes begint om 13.45 uur. [l]