Aanzicht Westkapelle anno 1907.
Aanzicht Westkapelle anno 1907. Polderhuis

Openingsexpositie De Reizende Kunstenaar

WESTKAPELLE - Een bijzondere vondst in Normandië (Fr.) heeft geleid tot de openingsexpositie ‘De reizende kunstenaar’ op de bovenverdieping van het vernieuwde Polderhuismuseum te Westkapelle.

Voorheen had Het Polderhuis binnen in het museum geen expositieruimte en waren de wisselexposities alleen te zien in het museumcafé. Daar is nu verandering in gekomen. Tijdens de verbouwing is op de bovenverdieping van het museum een expositieruimte gecreëerd, waar jaarlijks een andere tentoonstelling te zien zal zijn. De openingsexpositie ‘De reizende kunstenaar’ zal te zien zijn tot 13 januari 2020.

Albert Depré

De Franse kunstenaar Albert Depré (1861-1937) reist van 22 juni tot 15 juli 1907 door Nederland. De reis begint in Antwerpen. Tijdens zijn reis houdt hij een reisjournaal bij, waarin hij zijn indrukken en belevenissen opschrijft. Onderweg schildert en fotografeert hij de plaatsen die hij bezoekt. Hij zal uitgebreid in Zeeland rondzwerven, waarbij hij talrijke schilderijen en foto’s maakt. Deze zijn te zien op de expositie.

Naar aanleiding van deze expositie wordt door Het Polderhuis het boek ‘De reizende kunstenaar’ uitgegeven met afbeeldingen van de schilderijen, de foto’s en dagboekfragmenten van Albert Depré. [l]