Te Aho Morice speelt de bal af. Foto Kees van Haasdrecht.
Te Aho Morice speelt de bal af. Foto Kees van Haasdrecht. Kees van Haasdrecht

Onverwachts verlies van Heren Senioren

MIDDELBURG - Coach Reweti Montgomery, Oemoemenoe Heren 1, moest het stellen zonder een aantal basisspelers, Joey Luitwieler, Quinten van Dijk, Dicky Wullems, Jordon Magner, Rick Hartingsveld en Yedney America. Deniel van der Waal kon door een voetblessure niet een volledige wedstrijd spelen.

Waterland kwam door het nemen van een penalty kick op de palen direct aan het begin van de wedstrijd op een 3-0 voorsprong te staan. Gabor Besuijen en TeAho Morice brachten de ploeg kort daarop op voorsprong (3-7). Waterland wist nogmaals 3 punten te scoren voordat Oemoemenoe met een break van Swen Seijbel de tweede try scoorde (6-14). Vanuit een line-out wist Andictor Petolo door de verdediging heen te breken, maar kwam net niet tot scoren. Ook de daarop volgende break van Chris Ruff werd niet afgerond met de felbegeerde try. Waterland wist echter wel te scoren voor rust met een toch wat dubieuze actie. Ondanks protest van captain Alvaro Souisa besloot de scheidsrechter dat het een goed uitgevoerde actie was (11-14).

In de tweede helft scoort Waterland hun tweede try met een actie vanuit de line-out, de conversie was mis (16-14). Oemoemenoe komt flink onder druk te staan maar de tegenstander kon toch niet voorkomen dat Leroy kersten met een flinke rush weet te scoren (16-21). De line-outs verlopen goed voor de Zeeuwen en ook de drie kwarten weten een aantal keren door de verdediging van Waterland heen te breken. Oemoemenoe weet de voorsprong goed te behouden totdat Waterland door het uitvoeren van een zelfde soort actie als in de eerste helft, gelijk komt te staan. Wanneer ook nog captain Alvaro Souisa met een blessure gewisseld moet worden is de pech voor de Zeeuwen compleet. Waterland weet in het daarop volgende half uur nog tweemaal te scoren en een penalty te verzilveren. Eindstand 36-21.

Heren 2

Het tweede heren speelde een inhaalwedstrijd tegen de studenten van Utrecht. Eerder was deze wedstrijd afgelast. Nu werd er gespeeld onder een stralende zon op een goed te bespelen veld. USRS 3 bestaat uit een groep oud studenten met een behoorlijke dosis aan ervaring. In het eerste kwartier van de wedstrijd wisten ze daar ook goed gebruik van te maken. Nadat USRS met 19-0 op voorsprong komt te staan is het beurt aan Oemoemenoe. Vanuit de scrum wordt er een aanval opgezet door de driekwarten en is het Joshua Franzen die de eerste punten scoort. Vlak voor rust scoort de thuisploeg nogmaals (24-5). Oemoemenoe komt echter meer en meer in de wedstrijd, de scrums verlopen goed, er is meerdere keren balwinst waardoor men tot vlakbij de try line weet door te dringen. De beloning voor het harde werk komt vervolgens middels een try van Barend Schot (24-10). De thuisploeg is echter niet van plan om Oemoemenoe nog meer kansen te bieden en scoort nog tweemaal. Oemoemenoe geeft echter niet op en na een goed uitgevoerde actie weet Danny Minderhoud door de verdediging heen te breken, de conversie is raak. Eindstand 34-17.

Komend weekend zijn er geen wedstrijden voor beide herenteams. Oemoemenoe Heren 2 speelt op 10 maart in Middelburg tegen Breda 2. Voorafgaand aan deze wedstrijd spelen de Dames tegen het combinatie team van The Dukes op Sportpark de Sprong te Middelburg. Voor meer informatie, www.oemoemenoe.com[l]