Zet vrijwilligers in schijnwerpers!

Wist u dat er in Middelburg meer dan 15.000 vrijwilligers actief zijn? Die willen we graag in het zonnetje zetten! Dat doen we tijdens de uitreiking van de Lange Jan Awards op 13 juni in de Stadsschouwburg in Middelburg.

U kunt vanaf 11 maart uw favoriete vrijwilliger nomineren via www.welzijnmiddelburg.nl. Doe dat vooral, want op die manier wordt hun inzet voor onze samenleving zichtbaar en ontvangen ze de aandacht die ze voor hun inzet verdienen!

Bij vrijwilligers denken we al snel aan gepensioneerden die veel van hun vrije tijd investeren in onze samenleving. Maar dat beeld is niet compleet! Ook jongeren zetten zich op allerlei manieren in: denkt u aan de vele jeugdtrainers bij sportclubs, begeleiders bij de scouting of mentoren die de belangen behartigen van mensen met beperkingen.


Vrijwilliger worden kan al jong: zo bezorgen onze eigen kinderen het clubblad van onze Volkssterrenwacht in het centrum van Middelburg. Voor jonge vrijwilligers t/m 23 jaar is er een speciale Aanmoedigingsprijs tijdens het gala van de Lange Jan Awards.

Bij vrijwilligers hoeft u ook niet aan één persoon te denken: het kan ook gaan om een groep bewoners die zich met elkaar inzetten voor een bepaald maatschappelijk vraagstuk. Dan gaat het bijvoorbeeld om organisaties als Voedselbank Walcheren, City Seeds, Middelburg VÓLkoren of bewoners die zich voor hun buurt, wijk of dorp inzetten. Kortom, het gaat om iedereen die – op wat voor manier dan ook – betrokkenheid toont voor onze samenleving![l]