'Panorama Dam' (Middelburg), 30x90 cm, acryl op linnen. FOTO WIETEKE HENDRIKX
'Panorama Dam' (Middelburg), 30x90 cm, acryl op linnen. FOTO WIETEKE HENDRIKX Foto: Wieteke Hendrikx

AGENDA

Maandag 25 februari

Opruiming Woord en Daad

9:00 | Woord en Daad

Van 25 februari t/m 16 maart is het opruiming van alle tweedehands winterkleding in het Winkeltje van Woord en Daad, Dorpsstraat 25 te Oostkapelle. Door het werk aan de straat, is er nog volop keuze voor jong en oud! Tot en met vrijdag 15 maart geldt 50% korting en op zaterdag 16 maart betaalt u slechts 1 euro per kledingstuk. De opbrengst is voor ondersteuning van agrariërs in Sierra Leone. Voor openingstijden, zie www.woordendaad.nl/winkels/kringloopwinkel-oostkapelle; woensdag 13 maart is de winkel gesloten.

Woensdag 27 februari

Themabijeenkomst over Zeeuws Pact

13:00 | Provinciehuis Zeeland

Splinter KomPactdag, themabijeenkomst over het Zeeuws Pact voor de armoedebestrijding bij kinderen op woensdagmiddag 27 februari. Inloop vanaf 13.00 uur, aanvang 13.30 uur in Provinciehuis Zeeland Dagvoorzitter: Frans van Kollem. Deelname is kosteloos, maar wilt u zich svp vooraf aanmelden via onze website www.splinterzeeland.nl en dan gebruikt u de link “Themabijeenkomst Splinter Zeeland KomPactdag”. Op deze website vind u ook de agenda.

Wereldwonder Israël

10:00 | Calvijn College

In het Calvijn College, Sir Winston Churchilllaan 8 in Middelburg blijft de tentoonstelling Wereldwonder Israël staan tot en met zaterdag 9 maart. Maandag t/m vrijdag geopend 10.00 tot 14.00 uur. Zaterdags en in de voorjaarsvakantie geopend van 10.00 tot 16.00 uur, op zondagen gesloten, toegang en consumptie gratis. Israël is één van de meest fascinerende landen ter wereld. We nemen je mee op ontdekkingstocht door het wereldwonder Israël. Je maakt kennis met inspirerende en wonderlijke feiten die het land zo uniek maken. De tentoonstelling 'Wereldwonder Israël' is boeiend en leerzaam voor het hele gezin. Met een interactieve speurtocht en een 'Virtual Reality-tour' op de mooiste plekjes in Jeruzalem! De tentoonstelling komt na een succesvolle periode in het Israëlcentrum in Nijkerk naar het Calvijn College in Middelburg! Komt u ook kijken? Bijna 10.000 bezoekers gingen u al voor!

Donderdag 28 februari

Lezing ds. Klootwijk

20:00 | kerkcentrum De Hoeksteen

Op 28 februari staat ds. Klootwijk stil bij: Paulus, een jood geraakt door Jezus. Was Paulus de eerste christen? Werd hij bekeerd tot het christendom op weg naar Damascus? Wat betekent het dat Paulus een jood is? Op deze avond verkennen we de apostel Paulus aan de hand van het internetproject 'De uitdaging' van de website joods-christelijke dialoog (https://www.joods-christelijke-dialoog.nl/). De lezing is in de Hoeksteen, Roozenburglaan 22 in Middelburg. De kerk is om 19.30 uur open, aanvangstijd is om 20.00 uur, Van harte welkom, toegang gratis (we vragen een vrijwillige bijdrage). Ds. Eeuwout Klootwijk (1962) is werkzaam voor de dienstenorganisatie Kerk en Israel van de Protestantse Kerk Nederland en predikant te Oost Souburg.

Vrijdag 1 maart

Kledingbank Zeeland

9:00 | de Morgenster

Kledingbank Zeeland ruimt de voorraadkast eens flink op en doet alle winterkleding in de uitverkoop! De prijzen worden nog kleiner, maar het aanbod niet minder! We hebben weer de leukste jurkjes, warmste truien, grappigste mutsen en dikke pyama's voor u uit de kast gehaald. Natuurlijk vergeten we de jassen, broeken, rokken en blouses ook niet. Er is dus keus genoeg voor jong of oud, groot of klein. Iedereen weer is van harte uitgenodigd! Dit keer strijken we neer in de voormalig Morgenster kerk in Middelburg aan de Adriaan Lauweryszstraat 6 op 1 en 2 februari. De openingstijden zijn beide dagen van 9-16 uur. Zoals altijd is de opbrengst van onze verkoping bestemd voor de kledingbank en kunt u uw aankopen ook met pin betalen (tegen een kleine vergoeding).

Zaterdag 2 maart

Schilderkunst bij Galerie Haamstede

13:00 |

Wieteke Hendrikx uit Middelburg, ook wel bekend onder de naam 'Middelburg Schilderkunst' exposeert tot juni 2019 schilderijen bij Galerie Haamstede aan de Noordstraat 43 te Burgh-Haamstede. Speciaal voor de galerie heeft zij een paar kleine werkjes gemaakt met taferelen van Burgh-Haamstede en ook van Zierikzee, want daar heeft de galerie sinds kort een tweede locatie. Uiteraard zijn er ook Middelburgse taferelen te bewonderen, want Wieteke schildert hoofdzakelijk kleurrijke en herkenbare stadsgezichten van Middelburg. Haar stijl typeert zich als speels en vrolijk door het autonoom kleurgebruik en licht vervormde perspectieven. Galerie Haamstede is op zaterdag geopend van 13.00 tot 16.00 uur en op afspraak. Kijk voor meer op www.middelburgschilderkunst.nl of op Facebook: Middelburg Schilderkunst of Galerie Haamstede.

Bingo

14:30 | Wijkpost Bastion

Zaterdag 2 maart organiseert Activiteitenvereniging Het Bastion de maandelijkse bingo, Bastion 40, 4331 TH te Middelburg. Start 14.30 uur, deur geopend vanaf 13.45 uur. Het zijn 8 ronden bingo.

Woensdag 6 maart

Lezing Theosophisch Genootschap

19:30 | Bibliotheek van Zeeland

Woensdag 6 maart organiseert the Theosophical Society (TSPL) een lezing over 'Een spirituele kijk op duurzaamheid'. Aanvang 19.30 uur in ZB|Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, Kousteensedijk 7 in Middelburg. Zaal open 19.00 uur, einde 21.45 uur. Toegang vrij. Info: www.blavatskyhouse.org of 06-72338 of 0118-643908.

Kleding op de rekken bij onze vorige verkoop in Vlissingen. FOTO M. VAN DER RANDE