Patrick Kraan is machinebankwerker en werkt met een authentieke Hembrugdraaibank uit 1948.
Patrick Kraan is machinebankwerker en werkt met een authentieke Hembrugdraaibank uit 1948. Suzan Fotografie

WLB Gered Gereedschap wordt WLB De Loods

MIDDELBURG - De oorspronkelijke doelstelling van het Middelburgse werkleerbedrijf Gered Gereedschap was het inzamelen van en opknappen van oud gereedschap. Het opgeknapte gereedschap werd opgestuurd naar ontwikkelingsprojecten in derdewereldlanden. In de afgelopen jaren heeft het WLB een sterke groei doorgemaakt.

Niet alleen is er een locatie bijgekomen, ook wordt er veel klantgerichter gewerkt en zijn de werkzaamheden uitgebreid met onder meer een fietsenmakerij, metaalbewerking, demontage en houtbewerking. Tijd voor een naam die past bij de diversiteit aan werkzaamheden en past bij de veelzijdigheid van de medewerkers en het pand waarin wordt gewerkt: WLB De Loods!
WLB De Loods is te vinden aan de Arnesteinweg 11 in Middelburg, telefoonnummer 0118-626285 en e-mail deloods@wlbzeeland.nl.

Kika
Onlangs is WLB De Loods gestart met het steunen van Kika. Van de opbrengst van elk verkocht item gaat 2,50 euro naar de stichting die zich inzet voor ‘kinderen kankervrij’.
WLB De Loods is een onderdeel van WLB Zeeland en biedt mensen die, om welke reden dan ook, een afstand hebben tot de arbeidsmarkt een plek om arbeidsritme en arbeidsvaardigheden op te doen en eventueel toe te werken naar een meer reguliere werkplek. [l]