'Panorama Dam' (Middelburg), 30x90 cm, acryl op linnen.
'Panorama Dam' (Middelburg), 30x90 cm, acryl op linnen. Foto: Wieteke Hendrikx

AGENDA

Woensdag 6 maart

Opruiming Woord en Daad

9:00 | Woord en Daad

Van 25 februari t/m 16 maart is het opruiming van alle tweedehands winterkleding in het Winkeltje van Woord en Daad, Dorpsstraat 25 te Oostkapelle. Door het werk aan de straat, is er nog volop keuze voor jong en oud! Tot en met vrijdag 15 maart geldt 50% korting en op zaterdag 16 maart betaalt u slechts 1 euro per kledingstuk. De opbrengst is voor ondersteuning van agrariƫrs in Sierra Leone. Voor openingstijden, zie www.woordendaad.nl/winkels/kringloopwinkel-oostkapelle; woensdag 13 maart is de winkel gesloten.

Lezing Theosophisch Genootschap

19:30 | Bibliotheek van Zeeland

Woensdag 6 maart organiseert the Theosophical Society (TSPL) een lezing over 'Een spirituele kijk op duurzaamheid'. Aanvang 19.30 uur in ZB|Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, Kousteensedijk 7 in Middelburg. Zaal open 19.00 uur, einde 21.45 uur. Toegang vrij. Info: www.blavatskyhouse.org of 06-72338 of 0118-643908.

Donderdag 7 maart

Publiekslezing

19:00 | De Drvkkery

In aanloop naar de Internationale Vrouwendag geeft Monique Leyenaar donderdag om 19.00 uur een publiekslezing in boekhandel de Drvkkery in Middelburg. Leyenaar publiceerde recentelijk het boek 'De hoogste tijd, een eeuw vrouwenkiesrecht'. Meer info: www.de-drvkkery.nl.

Zaterdag 9 maart

Schilderkunst bij Galerie Haamstede

13:00 |

Wieteke Hendrikx uit Middelburg, ook wel bekend onder de naam 'Middelburg Schilderkunst' exposeert tot juni 2019 schilderijen bij Galerie Haamstede aan de Noordstraat 43 te Burgh-Haamstede. Speciaal voor de galerie heeft zij een paar kleine werkjes gemaakt met taferelen van Burgh-Haamstede en ook van Zierikzee, want daar heeft de galerie sinds kort een tweede locatie. Uiteraard zijn er ook Middelburgse taferelen te bewonderen, want Wieteke schildert hoofdzakelijk kleurrijke en herkenbare stadsgezichten van Middelburg. Haar stijl typeert zich als speels en vrolijk door het autonoom kleurgebruik en licht vervormde perspectieven. Galerie Haamstede is op zaterdag geopend van 13.00 tot 16.00 uur en op afspraak. Kijk voor meer op www.middelburgschilderkunst.nl of op Facebook: Middelburg Schilderkunst of Galerie Haamstede.