Jaarlijkse uitvoering van Westkappels Koor

WESTKAPELLE - Zaterdag 23 maart is weer de dag van de traditionele jaarlijkse uitvoering van het Westkappels Koor. Dit jaar met medewerking van de toneelgroep van “Ons Boeregoed” uit Kruiningen.

Het Westkappels koor is een gemengd koor dat zingt in Walcherse streekdracht. Het bestaat dit jaar 99 jaar en viert dus volgend jaar een bijzonder jubileum. Wie ook een bijzonder jubileum viert is Kee de Witte. Zij is 65 jaar lid van het koor! Het koor staat onder leiding van dirigent Kees van de Wouw en wordt begeleid op de piano door Lenie Stokman- de Graaf. Het repertoire is internationaal, met veelal bekende nummers. Dit jaar met een eerbetoon aan twee bekende Nederlanders; Ramses Shaffy en Annie M.G. Schmidt. Als afsluiter een aantal “ouwerwesse”. Liederen uit grootmoeders tijd. Bij veel gelegenheden in het algemeen en nog met name op de kermis in het bijzonder door de Westkapelse bevolking, heiploeg en gaaischieters gezongen.

Toneelgroep
De toneelgroep van "Ons Boeregoed" bestaat uit een aantal enthousiaste leden van deze streekdrachtenvereniging. Zij voeren ieder jaar een toneelstuk op in ‘t zeeuws. Vrolijke kluchten van ca. 80 minuten. Het gebeuren speelt zich meestal af op het platteland rond 1950 of daarvoor. Dit jaar draait het stuk over een plaatselijke herberg. Deze ziet er niet meer uit. Volgens de gemeente zou die gesloopt zou moeten worden. Dit ter verfraaiing van het aanzicht van het dorp. Uiteraard zijn er een aantal bekende dorpelingen die dit niet zien zitten.

Reserveren
Verenigingsgebouw Westkapelle Herrijst. Aanvang 19.30 uur.
Plaats bespreken donderdag 14 maart aan de zaal vanaf 19.00 tot 19.30 uur.[l]