Wethouder Carla Doorn. FOTO ANNET EEKMAN
Wethouder Carla Doorn. FOTO ANNET EEKMAN Foto: Annet Eekman

Column Carla Doorn: 'Opvolgen'

Op 28 februari heb ik Cees Lodder opgevolgd als wethouder in Middelburg. Ik spreek bewust van opvolgen en niet van vervangen. Cees is niet te vervangen. Dat ik nu tot wethouder ben benoemd, geeft mij dan ook een heel dubbel gevoel. Graag wil ik zijn werk voortzetten, maar liever had ik dat niet gedaan. Want dat had betekent dat hij er nog was. Helaas is de realiteit anders.
Cees’ manier van benaderen sprak mij wel heel erg aan en die zal ik dan ook zoveel mogelijk voortzetten. Maar Cees was Cees en ik ben ik.

Zijn volledige portefeuille heb ik overgenomen. Daar zitten een aantal pittige dossiers in. Op dit moment ben ik dan ook druk bezig me hierin in te werken. Het gaat dan onder andere over de nieuwe inrichting van zorgloket Porthos, maar ook het dossier Trekdijk waarin burgerparticipatie een belangrijke rol speelt.

Daarnaast ben ik wijk/dorpswethouder geworden van Nieuw- en Sint Joosland, ’t Zand-Stromenwijk-Rittenburg en Nieuw Middelburg. Als gemeenteraadslid bezocht ik al regelmatig de dorpstafel van Nieuw- en Sint Joosland, maar nog nooit de andere twee wijken. Ik heb me dan ook voorgenomen om binnenkort met de wijk-/dorpsmanagers een afspraak te maken om door de drie wijken te lopen, zodat ik een beetje weet wat er leeft.

Ik heb in elk geval ervaren dat de sfeer op het stadskantoor erg goed is. Ik ben erg warm ontvangen. Ondanks dat de aanleiding voor mijn benoeming een droevige is, geeft dit wel een fijn gevoel.

Carla Doorn
Wethouder[l]