'Panorama Dam' (Middelburg), 30x90 cm, acryl op linnen
'Panorama Dam' (Middelburg), 30x90 cm, acryl op linnen Foto: Wieteke Hendrikx

AGENDA

Woensdag 13 maart

Opruiming Woord en Daad

9:00 | Woord en Daad

Tot en met 16 maart is het opruiming van alle tweedehands winterkleding in het Winkeltje van Woord en Daad, Dorpsstraat 25 te Oostkapelle. Door het werk aan de straat, is er nog volop keuze voor jong en oud! Tot en met vrijdag 15 maart geldt 50% korting en op zaterdag 16 maart betaalt u slechts 1 euro per kledingstuk. De opbrengst is voor ondersteuning van agrariërs in Sierra Leone. Voor openingstijden, zie www.woordendaad.nl/winkels/kringloopwinkel-oostkapelle; woensdag 13 maart is de winkel gesloten.

Donderdag 14 maart

Hengstenshow en verkoopshow

19:30 | Manege de Eendracht

Donderdag 14 maart wordt de jaarlijkse Hengstenshow en de Verkoopshow weer gehouden. Dit vindt plaats bij Manege de Eendracht in Vrouwenpolder, Rijkebuurtweg 8, van 19:30 tot 21:30 uur. Studenten van de opleiding Paardensport en -houderij van Scalda Groen College helpen mee met dit evenement, wat in samenwerking is met Hengstenhouderij de Linge en KI station, Ooostkapelle. Ze kunnen uw paarden voorbrengen en rijden. Heeft u een paard te koop dan kunt u zich aanmelden. De entree is gratis. Informatie en opgave bij: yvandenblink@student.scalda.nl.

Bloementaart maken

13:30 | Polderhuis

Van bloemen een taart maken, dat is nog eens gezond. Een lust voor het oog en lekker om aan te ruiken en ja je mag er best mee showen op de tafel voor je gasten! Donderdag 14 maart om 13.30 uur komt Beppie Nagtzaam van 'Bloemen op 54' uit Serooskerke naar het Polderhuis in Westkapelle om de workshop bloementaart te geven. Lijkt het je leuk om mee te doen, alleen of met je dochter, moeder of een vriendin? Geef je dan snel op voor 10 maart via info@polderhuiswestkapelle.nl of 0118-570700. Neem zelf een mesje en snoeischaar mee.

Vrijdag 15 maart

Polderhuisquiz

19:30 | Polderhuis

Op vrijdag 15 maart om 19.30 uur starten is er wederom weer een Quiz in het Polderhuis. Quizmaster Ivo van Beekhuizen zal deze avond de kennis van de verschillende teams weer testen met verschillende vragen over Zeeland, Nederland en natuurlijk ook Westkapelle. In welke outfit zou hij deze keer weer ten tonele verschijnen? Lijkt het je leuk om samen met een team je algemene kennis te testen en de competitie aan te gaan met de andere teams? Geef je dan snel want we hebben nog maar plaats voor 2 teams. info@polderhuiswestkapelle.nl of 0118-570700.

Zaterdag 16 maart

Schilderkunst bij Galerie Haamstede

13:00 |

Wieteke Hendrikx uit Middelburg, ook wel bekend onder de naam 'Middelburg Schilderkunst' exposeert tot juni 2019 schilderijen bij Galerie Haamstede aan de Noordstraat 43 te Burgh-Haamstede. Speciaal voor de galerie heeft zij een paar kleine werkjes gemaakt met taferelen van Burgh-Haamstede en ook van Zierikzee, want daar heeft de galerie sinds kort een tweede locatie. Uiteraard zijn er ook Middelburgse taferelen te bewonderen, want Wieteke schildert hoofdzakelijk kleurrijke en herkenbare stadsgezichten van Middelburg. Haar stijl typeert zich als speels en vrolijk door het autonoom kleurgebruik en licht vervormde perspectieven. Galerie Haamstede is op zaterdag geopend van 13.00 tot 16.00 uur en op afspraak. Kijk voor meer op www.middelburgschilderkunst.nl of op Facebook: Middelburg Schilderkunst of Galerie Haamstede.

Optreden Quatre-Mainsgroep Zeeland

15:30 | De Drvkkery

Zaterdag 16 maart treden 5 leden van de Quatre-Mainsgroep Zeeland op in De Drukkerij in Middelburg. Zij spelen voornamelijk vierhandige pianostukken, maar ook enkele solostukken. Het programma is heel divers. Easy listening (Bright Eyes), minimal music (Einaudi), eigentijdse klassieke muziek (Naoko Ikeda, Yiruma) en (licht) klassiek (Cheminade, Fauré, Rubinstein, Schubert, Schumann, Strauss). Het optreden is van 15.30 tot 16.30 uur en de toegang is gratis. De Quatre-Mainsgroep Zeeland bestaat momenteel uit 20 leden. Nieuwe leden zijn altijd welkom en kunnen zich melden op onze site of op 16 maart een van de spelers aanspreken. Voor meer informatie en het programma kijk op onze site: https://samen-achter-de-piano.jimdosite.com/

Jaarconcert

19:30 | Sporthal de Couburg

Harmonie Voorwaarts uit Koudekerke geeft op zaterdag 16 maart haar Jaarconcert. Het orkest speelt nummers uit verschillende genres. Gastvioliste Marieke Brokamp brengt twee solo's ten gehore. Het concert vindt plaats in Sporthal De Couburg, Duinstraat 4a, en begint om 19.30 uur.

Luctor et Emergo

19:30 | dorpshuis de Soute Schakel

Zaterdag 16 maart presenteert fanfare Luctor et Emergo Zoutelande de jaarlijkse uitvoering in het dorpshuis de Soute Schakel aan de Westkapelseweg in Zoutelande. De uitvoering staat dit jaar in het thema 'a space odyssey' en Luctor et Emergo zal u onder leiding van hun nieuwe dirigent Junior Huigen meenemen op een ruimtereis. De avond begint om 19.30 uur en de zaal is open om 19.00 uur. Voor donateurs is de toegang vrij.

Keltische folk

20:00 | Dorpskerk Sint Laurens

Neem vier muzikale mannen-van-een-zekere-leeftijd, een grote dosis liefde voor authentieke Keltische muziek, een flinke bak humor en relativerend vermogen, en je krijgt de Keltische folkband Windbroke! Hoe verschillend de karakters van de heren ook mogen zijn, de afzonderlijke ontdekking van het Keltische genre in de folkmuziek bracht hen ooit samen. Windbroke en zijn voorlopers hebben een geschiedenis die terug gaat tot 1995. De huidige 4-koppige bezetting ontstond in 2013. Sindsdien timmeren de mannen uit Vlissingen en omstreken succesvol aan de weg en is hun agenda gevuld met optredens, projecten en toertjes. In het kader van de Open Huis Concerten speelt het gezelschap op 16 maart vanaf 20.00 uur een avondvullend concert in de dorpskerk van Sint Laurens. Kaarten vooraf reserveren: djlouws@zeelandnet.nl of te koop aan de deur.

Concert Windbroke

20:00 | Dorpskerk

Open Huis presenteert. De mannen van de zeer bekende groep Windbroke verzorgen een prachtig concert waarbij de Keltische muziek uit alle windstreken centraal staat. Windbroek speelt akoestische Keltische muziek: Vrolijk, melancholiek, up tempo of humoristische. Op 16 maart bent u van harte welkom in de dorpskerk, van Citterstraat 69 in Sint Laurens. Het concert begint om 20.00 uur en vanaf 19.30 is de deur open. Info: Carla Schroot 0118-614827. Dave Louws 0118-636272. Joop Hanse 0118-611898. Reserveringen: djlouw@zeelandnet.nl.