Jeroen Klemann passed de bal. FOTO PETER KLEMANN
Jeroen Klemann passed de bal. FOTO PETER KLEMANN Peter Klemann

Een goed weekend voor EZRC Oemoemenoe

MIDDELBURG - Er waren i.v.m. het slechte weer geen wedstrijd voor de jongste jeugd tot en met 12 jaar. De Junioren, Colts, Heren 2 en de Dames speelden wel een competitiewedstrijd. Heren 1 hadden een vrij weekend i.v.m. de Interland van het Nederlands Heren rugbyteam.

De Junioren speelden in Breda en staan met rust ruimschoots voor (5-47). Breda zet alles op alles om in de tweede helft meer punten te scoren. Breda scoort een aantal tries en lopen zo uit tot 36-47. Oemoemenoe scoort nog 1c de conversie is raak waardoor de Junioren winnen met 36-54. Ook de colts doen goede zaken. Ze spelen in Eindhoven tegen het combinatie team en ook zij staan met rust voor met 12-21. In de tweede helft komen beide teams meer en meer in het spel en wordt er over en weer gescoord. De eindzege is echter voor Oemoemenoe, 29-54.
De Heren senioren 2 speelden in Middelburg tegen de oud studenten van USRS. De wedstrijd in Utrecht werd gewonnen door USRS 3 maar nu was de winst voor de Zeeuwen. Oemoemenoe startte meteen goed en nam keer op keer het initiatief. USRS kwam er niet aan te pas en weet 1x te scoren. Ruststand 32-7. In de tweede helft weet USRS ook een aantal tries te scoren en moet Oemoemenoe meer verdedigen. Desondanks weet Oemoemenoe nu ook weer flink wat punten te scoren. Eindstand, 66-31.

De dames moesten in Amstelveen spelen tegen de Blue Panther Dogs maar omdat het veld in Amstelveen afgekeurd werd, werd de wedstrijd uiteindelijk in Driebergen gespeeld. De dames waren erop gebrand om een goede wedstrijd met een goed resultaat neer te zetten om zo kans te maken om eerste te worden in de poule. Vrij direct aan het begin van de wedstrijd kregen de dames een penalty toegewezen waaruit een goede aanval op werd gezet. Maia Sobejana wist door de verdediging heen te breken en scoorde zo de eerste try. Sophia Besuijen benutte de conversie. Er werd goed samen gespeeld. De voorwaartsen wisten de bal te veroveren waardoor de driekwarten een aanval op konden zetten. Esther Hagedoorn, Rosanne den Toonder (2x) scoorden nogmaals een try voordat Romy Ebing vanuit een actie van de voorwaartsen scoorde. Sophia Besuijen benutte alle conversies waardoor de dames met een 0-35 voorsprong te rust ingingen. In de tweede helft verliepen de scrums een stuk beter maar ook de tegenpartij wist een aantal keren door de verdediging heen te breken van de Zeeuwse dames, dat resulteerde uiteindelijk in een try voor de thuisploeg. De dames wisten echter vanuit verschillende acties ook in de tweede helft nog 4 te scoren. Vanuit de driekwarten scoorden Tess Smolders, Maia Sobejana en behaalde Rosanne den Toonder met haar derde try een hattrick. Willemijn Koenen scoorde vanuit een voorwaartsen actie de laatste try van de wedstrijd. Sophia Besuijen benutte de conversie. Eindstand 5-61.

Komend weekend spelen alle teams van Oemoemenoe. Voor het complete programma. www.oemoemenoe.com. [l]