Stormvogels wint verre uitwedstrijd

WESTKAPELLE - Stormvogels 1 heeft ook de verre uitwedstrijd tegen OEC 1 gewonnen. De ploeg uit Westkapelle was de bovenliggende partij, maar zag de tegenstander nog dicht bij komen. Net als vorige week tegen Blauw Wit 1 werd het in Helmond 13-21.

Het eerste kwartier van de eerste helft was duidelijk voor Stormvogels 1. OEC 1 mocht de score nog openen, maar daarna ging het lopen bij de bezoekers. De ploeg uit Westkapelle liep uit naar 2-8, maar in het tweede bedrijf van de eerste dertig minuten werd de korf minder gevonden. De ruststand was uiteindelijk 5-9.

Waar de start van de wedstrijd goed was, liet Stormvogels 1 na de rust de tegenstander terug komen. Bij 11-13 werd het nog spannend, maar daarna waren de bezoekers weer bij de les. Met nog een aantal fraaie aanvallen werd de score nog wat opgevoerd en het verschil gemaakt. OEC 1 werd op een 13-21 nederlaag getrakteerd.

Stormvogels 1 pakt zo opnieuw twee punten in een uitwedstrijd. Aanstaande zaterdag komt kampioen Erasmus 1 op bezoek. Het duel begint om 16:45 uur. Het programma van de overige teams van Stormvogels ziet er als volgt uit: Stormvogels 2 - Erasmus 2 15:30 uur, Stormvogels 3 - Tjoba 6 14:20 uur, BKC B1 - Stormvogels B1 11:00 uur, Stormvogels D1 - Fortis D1 13:15 uur, Stormvogels D2 - Seolto D2 12:15 uur, Stormvogels E1 - KVK E1 11:15 uur, Stormvogels E2 - TOGO E2 11:15 uur en Seolto F2 - Stormvogels F1. Donderdag 21 maart om 20:30 uur speelt Stormvogels 2 nog een inhaalwedstrijd. Blauw Wit 2 is in Goes dan de tegenstander. [l]