Swift in eerste helft overklast door Fiks

MIDDELBURG - De korfballers van Swift vochten afgelopen zaterdag voor hun laatste kans, maar kwamen van een koude kermis thuis. Vooraf was Fiks licht favoriet, maar het was de vraag of ze bestand zouden zijn tegen de druk. De Middelburgers zouden bij winst op gelijke hoogte met Fiks komen en de andere uitdager in de titelrace, Oranje-Wit, zou in dat geval de koppositie overnemen.

Het publiek verwachtte dan ook een spannende wedstrijd, misschien wel een thriller, maar niets was minder waar. Fiks nam gelijk het initiatief en pakte een voorsprong van 3 punten. Swift haakte aan bij 4-4, maar kon het niveau van Fiks niet bijbenen. De thuisploeg liep uit naar 10-6 en bereikte daarna een ongekend hoog niveau. Vrijwel elke bal ging er bij de ploeg uit Oegstgeest in en zo pakte Fiks met een scoringspercentage van bijna 50% al in de eerste helft een voorsprong van 10 punten: 16-6. Zo was zes minuten later de wedstrijd al gespeeld. Na de thee kon Fiks freewheelend de wedstrijd uitspelen. Swift deed het beter dan in de eerste helft, maar Fiks hoefde ook niet meer zo nodig. Op de belangrijke momenten (Swift verkleinde de achterstand twee maal tot 4 punten) scoorde de ploeg uit Oegstgeest direct tegen en kwam de zege niet meer in gevaar, eindstand 29-24. Door deze uitnederlaag doet Swift niet meer mee om de titel. Dit betekent dat het vizier op het veldseizoen kan, waar de ploeg uit Middelburg de trotse koploper is en een voorsprong van 4 punten verdedigt op naaste belagers Nieuwerkerk en HKC. [l]