Nieuwe editie Vrijwilligersmarkt Middelburg

MIDDELBURG - Op zaterdag 18 mei kunnen organisaties, stichtingen, verenigingen en initiatieven zich presenteren aan het publiek. Van 10.00 tot 16.00 uur wordt de vernieuwde editie van de Vrijwilligersmarkt Middelburg gehouden op de Markt. Organisaties kunnen er vrijwilligers werven, maar ook hun naamsbekendheid vergroten. Er is plaats voor 70 organisaties.

Jaarlijks vindt er in september een vrijwilligersmarkt plaats op de HZ University of Applied Sciences in Vlissingen (een samenwerking van Welzijn Middelburg, Vrijwilligerspunt Vlissingen en HZ University of Applied Sciences). Vanuit diverse vrijwilligersorganisaties is de wens uitgesproken om daarnaast ook een vrijwilligersmarkt in Middelburg te organiseren, zoals zo'n 10 jaar geleden ook gebeurde. Er is een werkgroep gevormd waarvan de leden samen de Vrijwilligersmarkt Middelburg hebben voorbereid. De werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers van Zorgstroom, Home-Start Walcheren, SVRZ 't Gasthuis, Stichting Chocolate Lovers, Amnesty International, Maatschappelijk Werk Walcheren en vrijwilligerssteunpunt Samen Vrijwillig (Welzijn Middelburg).

Aanmelden voor 1 april
Op de Vrijwilligersmarkt Middelburg kunnen organisaties vrijwilligers werven, maar zeker ook hun naamsbekendheid vergroten. Het Middelburgse publiek kan zo op één dag in een gezellige en in een toegankelijke sfeer kennismaken met diverse vrijwilligersorganisaties.
Het criterium om als organisatie deel te kunnen nemen aan de Vrijwilligersmarkt Middelburg is dat de organisatie zich belangeloos voor het algemeen nut inzet. Er is nog plaats voor organisaties om zich aan te melden.
Dit kan nog tot 1 april via www.welzijnmiddelburg.nl/actueel. Deelname is kosteloos. [l]