Marije Vogelzang met suikerlolly. FOTO THOMAS PELGROM
Marije Vogelzang met suikerlolly. FOTO THOMAS PELGROM Thomas Pelgrom

Sticky Business: lezing over suiker

MIDDELBURG - Op woensdag 3 april houdt Marije Vogelzang, eating-designer, een lezing over de vele dimensies van suiker. Waarom zijn we in de ban van suiker? Niet alleen omdat het zoet is en kleurrijk, maar ook omdat het slecht voor onze tanden is en dikmaakt. Vogelzang vertelt haar verhaal aan de hand van de vele objecten die zij verzamelde voor de tentoonstelling Sticky Business die zij in 2017 organiseerde.

Marije Vogelzang is eating-designer en wordt gezien als de pionier en de 'Grande Dame' (De Volkskrant) op het gebied van eetontwerp. Ze is hoofd van de afdeling Food Non Food aan de Design Academy in Eindhoven. Als curator maakt ze regelmatig exposities over de toekomst van eten in binnen- en buitenland.

De lezing vindt plaats als aftrap van de Jean Monnet Chair van Herman Lelieveldt, docent politicologie aan University College Roosevelt. Deze door de Europese Commissie gefinancierde leerstoel richt zich de komende jaren op het verzamelen en verspreiden van kennis over voedsel, politiek en duurzaamheid. In het najaar zal Lelieveldt daarvoor een reeks lezingen over de toekomst van ons voedsel organiseren.

Woensdag 3 april van 19.00-20.15 uur University College Roosevelt Burgerzaal, Stadhuis Middelburg. Toegang gratis. Aanmelden via reception@ucr.nl. Met steun van het Erasmus+ Programma van de EU. [l]