GalerieGerritse presenteert wijnproeverij temidden van de kunst

MIDDELBURG - Sculpturen van hout. Vogels op papier. Wijnen uit Bulgarije. Drie ogenschijnlijk losse elementen komen samen bij GalerieGerritse. Op 30 maart 2019 aanschouwt u de werken van Diana Hoogeveen en Marion Crezée gebundeld met een wijnproeverij van De Thracische Druif.

Wijnen uit Bulgarije

De dichter Homeros bewierookte in zijn epos Ilias al de superieure kwaliteit van de Thracische wijnen. De Thraciërs worden gezien als één van de beste wijnmakers uit de Oudheid. Een groot deel van het grondgebied dat we hedentendage als Bulgarije kennen, besloeg Thracië. Wijnkoperij De Thracische Druif heeft zowel wijnen van authentieke regionale druivensoorten als van vermaarde internationale: van de inheemse, witte Dimyat tot rode Bulgaarse rassen zoals Mavrud, Melnik en Rubin. De Thracische Druif laat een keur aan majestueuze Bulgaarse wijnen proeven, temidden van de kunst.

Sculpturen van hout

Voor haar hout-sculpturen spoort Diana Hoogeveen haar materiaal op in de natuur. De boom zelf doet daarin vaak dienst als gegeven, en is altijd terug te vinden in de structuur of de vorm. Daarnaast speelt ook het experiment een belangrijke rol in haar werk: met andere natuurlijke materialen, waaronder handgeschept papier. Haar sculpturen kunnen een plaats krijgen aan de wand, op de vloer of op een sokkel in de ruimte. Diana werkt vaak in series waarin ritme, herhaling en patronen uitdagen tot aandachtig kijken. Door de strakke elementaire vormen die ze daarbij hanteert, ontstaat een spannend contrast met de organische tekeningen en structuur van het hout zelf.

Vogels op papier

De natuur is al sinds lang de belangrijkste inspiratiebron voor de tekeningen en werken op papier van Marion Crezée. Alle aspecten ervan dienen als onderwerp: bomen, planten, dieren, schoonheid, verval, leven en dood. Ze verbindt in haar werk figuratie met abstractie. Deze tegenpolen brengt ze in haar beelden tot een verrassende symbiose. Daarin spelen structuur, ritme en ruimte een belangrijke rol. Marion werkt bij voorkeur in series die aan een thema of onderzoek gebonden zijn. Haar streven blijft daarbij beelden te scheppen die de zichtbare werkelijkheid overstijgen en meer zijn dan alleen de som der delen.

Praktisch

Wijnproeverij op zaterdag 30 maart van 15:00 tot 17:00 uur. GalerieGerritse, Londensekaai 19, 4331 JG Middelburg, http://www.galeriegerritse.nl. [l]