Marjolein Willeboordse zet een aanval op. FOTO RIEN PAARDEKOPER
Marjolein Willeboordse zet een aanval op. FOTO RIEN PAARDEKOPER Rien Paardekoper

Nipt verlies voor Heren 1, Dames Oemoemenoe/Tovaal aan kop

MIDDELBURG - Vlak voor het eind van de wedstrijd verliezen de Heren 1 van Oemoemenoe van DSR- C 1. De cubs winnen wederom overtuigend. De Benjamins waren actief op de Bondsdag in Rotterdam. Op zondag nemen de Heren 2 de winst mee naar huis en verslaan de Dames hun tegenstander overtuigend.

De Heren Senioren begonnen niet overtuigend aan de wedstrijd. Eerder dit seizoen werd er nog ruimschoots gewonnen van DSR-C 1, maar nu wisten de studenten uit Delft meteen aan het begin van de wedstrijd tot 2x toe door de verdediging heen te breken waardoor de Middelburgers na 15 minuten speeltijd al op achterstand komen te staan (12-0). Beide ploegen zijn aardig aan elkaar gewaagd maar na een toegekende penalty weten de driekwarten van Oemoemenoe met een mooie aanval 2x achter elkaar in de uiterste hoek te scoren (12-10). Oemoemenoe komt meer en meer in het eigen spel en bij aanvang van de tweede helft blijft Oemoemenoe goed spel leveren wat een derde try opleverde. De conversie is helaas mis (12-15). DSR -C weet echter het tij te keren en profiteert goed van de gemaakte fouten van de Zeeuwse ploeg (19-15). Met nog een kleine 10 minuten op de klok is daar dan toch nog de vierde try, de conversie is raak (19-22). Bij de herstart weet DSR-C door te dringen tot in het 22 meter gebied en weet zo vlak voor het einde van de wedstrijd alsnog te scoren, waardoor Oemoemenoe tegen het eind van de wedstrijd nipt verliest. Eindstand 24-22.

Heren 2

De Heren 2 van Oemoemenoe speelden de volgende dag in Delft tegen DSR-C2. Coach, Reweti Montgomery kwam met een wat verrassende opstelling. Het team was zeer gedreven en kon al vlot de eerste try scoren. Een tweede en een derde try volgden voordat de tegenstander ook wist te scoren. Oemoemenoe scoorde voor rust nog een vierde try en behaalde daarmee een bonuspunt. Na rust scoort DSR C 2 nog 1x en Oemoemenoe scoort nog 5 tries. Eindstand 12-49. Ook in Middelburg doen de cubs goede zaken tegen Hilversum. De cubs van Hilversum komen er niet aan te pas. De winst is en blijft in Middelburg, Eindstand 77-0. Helaas verliezen de Junioren en de Colts hun partij.
de Benjamins speelden in Rotterdam een toernooi op de Bondsdag. De benjamins speelden meerdere wedstrijden en worden uiteindelijk zeer verdienstelijk vijfde op het toernooi.

Dames

Op zondag troffen de dames DomCity Mokum 2. De dames hebben zich als doel gesteld om eerste te worden in de plate poule maar dan moesten de dames wel winnen van deze ploeg. Uit verloren de dames met 45-5. Het beloofde dan ook een spannende , zware wedstrijd te worden. De dames begonnen zeer gemotiveerd aan de wedstrijd maar konden niet voorkomen dat ze flink onder druk kwamen te staan in het eigen 22 meter gebied. Door een goede verdediging kon DomCity echter keer op keer net niet scoren. Na 15 minuten speeltijd kwam Oemoemenoe meer en meer in het spel en na een goed uitgespeelde driekwartlijn wisten de dames kort na elkaar 2x te scoren (14-0). Kort daarop echter scoorde de tegenpartij, de conversie was mis (14-5). De dames bleven goed hun eigen game-plan spelen, wat voor rust nog 2 tries opleverde en daarmee het bonuspunt voor het scoren van 4 tries. Ruststand 24-5. Om echter eerste te kunnen worden in de poule moest er niet alleen gewonnen worden maar was het ook zaak om zoveel mogelijk punten te scoren. Het team bleef dan ook zeer gedreven spelen. De voorwaartsen leverde goed werk door keer op keer de bal te veroveren. De driekwarten wisten een aantal keren door de verdediging heen te breken. Door het goed uit gevoerde gameplan wist de ploeg in de tweede helft nog 3 x te scoren. Eindstand 43-5. Door deze winstpartij staan de dames nu eerste in de poule. Volgende week zondag moeten de dames tegen de nummer 3 in de poule.