Stormvogels verliest van kampioen

WESTKAPELLE - In de laatste thuiswedstrijd van het zaalseizoen heeft Stormvogels 1 niet weten te stunten tegen kampioen Erasmus 1. In de Couburg kon de ploeg uit Westkapelle qua spel aardig mee komen, maar moest het op scorend gebied duidelijk afleggen: 9-24.

De studentenploeg uit Rotterdam kwam met een ongeslagen status naar Koudekerke. Die wilden ze ook zeker niet afstaan. Stormvogels 1 was echter niet van plan om daar aan mee te werken. Er werd geknokt voor iedere bal en de eerste tien minuten ging het dan ook zeker gelijk op. Daarna wist Erasmus de korf makkelijker te vinden, terwijl aan de andere kant de kansen niet vielen. Met de rust was er dan ook een gat geslagen (4-9).

Aan het begin van de tweede helft ging Stormvogels 1 toch op zoek naar meer doelpunten om het verschil kleiner te maken. Dat lukte tot 7-11, maar daarna was het de kampioen die de teller nog wat verder liet op lopen. De thuisploeg kon daar niet veel meer tegenover zetten en wist maar tot 9 doelpunten te komen. De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 9-24.

Door de nederlaag en de overwinning van KVK 1, weet Stormvogels 1 dat de derde plaats het eindstation dit zaalseizoen is. Zaterdag staat de laatste wedstrijd in de zaal in deze competitie. Daarin is KVK 1 de tegenstander. Het duel begint om 15:00 uur. Het programma van de overige teams van Stormvogels ziet er als volgt uit: KVK 2 - Stormvogels 2 13:40 uur, Stormvogels B1 - KVK B1 11:30 uur, Swift (M) D1 - Stormvogels D1 12:05 uur, Swift (M) D3 - Stormvogels D2 10:00 uur, KVK E1 - Stormvogels E1 12:30 uur, KVK E3 - Stormvogels E2 11:30 uur, Stormvogels F1 - Tjoba F1 10:00 uur en Volharding F1 - Stormvogels F2 11:00 uur. [l]