Nicky Jonker krijgt het felbegeerde BoekGoud overhandigd tijdens het Soester Boekenbal.
Nicky Jonker krijgt het felbegeerde BoekGoud overhandigd tijdens het Soester Boekenbal.

Auteur Nicky Jonker wint publieksprijs BoekGoud 'Diversen'

MIDDELBURG - Het boek ‘Pluk voor Pluk’ werd door het lezend publiek verkozen tot winnaar in het genre ‘Diversen’. Nicky Jonker, woonachtig in Middelburg, kreeg afgelopen vrijdag 22 maart het felbegeerde BoekGoud overhandigd tijdens het Soester Boekenbal. Jaarlijks wordt als tegenhanger van het Boekenbal (voor gevestigde namen), de BoekGoud-prijs uitgereikt aan (veelal) debuterende auteurs.

De publieksprijs is de prijs van het lezende publiek. Ruim tienduizend enthousiaste lezers bepaalden wat de beste boeken van 2018 waren. Via een online verkiezing streden de boeken onderling om de winnaar te worden in hun eigen genre. De prijzen werden groots uitgereikt op het kantoor van de printing-on-demand-uitgeverij in Soest.

Nicky Jonker won de publieksprijs met het boek ‘Pluk voor Pluk - Leren vlechten!’. Enkele lovende woorden van de stemmers luidden:

“Super leuk en vlot geschreven, mooie duidelijke foto’s! Met dit boek kan iedereen vlechten!”

“Het boek zorgt ervoor dat je in duidelijke, helder uitgelegde stappen met behulp van mooie foto’s wordt ondersteund om (nog) beter te leren vlechten. Het boek brengt je tot nieuwe ideeën.”

Samenvatting boek

Is vlechten moeilijk? Nee hoor en jij kan het ook! Met dit boek wil je meteen aan de slag. Het wordt pluk voor pluk duidelijk hoe je de mooiste vlechten kunt maken. Dit boek is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Met een duidelijke stap-voor-stap uitleg, praktische tips en inspiratiefoto’s maak jij de mooiste vlechten. Droomt jouw dochter er ook van om met een mooi vlecht naar school te gaan? Jij kunt hiervoor zorgen! Bekijk snel de instructies en ga lekker aan de slag!

Over de auteur

Nicky Jonker woont in Middelburg met haar man en twee dochters. Beide dochters zijn in het bezit van een prachtige bos haar. Elke dag vlecht ze de/hun haren van haar dochters weer op een andere manier in. Hier kwamen zoveel positieve reacties op en vragen over, dat ze na een tijdje is begonnen met het geven van workshops. Nicky weet precies hoe de vlechten in elkaar zitten en waar je tegenaan kan lopen als beginnende vlechter. Alle stappen heeft ze ‘pluk voor pluk’ op papier gezet zodat iedereen kan leren vlechten!

De publieksprijs

Alle boeken die in 2018 werden uitgegeven door de uitgeverij, maakten kans op de vakjuryprijs en de overall publieksprijs. De publieksstemming vond plaats via een online systeem waarbij lezers naast hun stem een onderbouwd oordeel achter moesten laten waarom dit boek de publieksprijs verdiende. Losstaand van deze publieksprijzen nomineerde de vakjury negen auteurs in drie categorieën.

De publieksprijs werd opgesplitst in twee ronden. In de eerste ronde werden er uiteindelijk winnaars verkozen in een eigen genre, in de tweede ronde werd er een overall publiekswinnaar bepaald, die met die titel uiteindelijk €750,- in de wacht sleepte. De overallwinnaar van de publieksprijs is geworden: Noa Pothoven met ‘Winnen of Leren’.

Over de schrijversprijs BoekGoud

De BoekGoud-prijs is door Uitgeverij Boekscout in een nieuw jasje gestoken. De uitgeverij, die al meer dan tien jaar bestaat, wil met de prijs auteurs stimuleren om met hun schrijftalent aan de slag te gaan. BoekGoud geldt als een erkenning voor de prestaties van de deelnemende auteurs en heeft als doel schrijvers te stimuleren om hun creativiteit ten volle te benutten, te ontwikkelen en te etaleren en daarbij het plezier te ervaren dat met het schrijven samengaat.

“Deze prijzen gelden echt als de bevestiging voor het harde werk van de auteur”, aldus Erwin de Haan, directeur van Uitgeverij Boekscout. “Ik ben blij dat wij zoveel verhalen het podium mogen geven dat het verdient. Wij laten hierbij onze onbevangenheid niet inperken door welk genre dan ook. Dus of het werk nu een roman, biografie, dichtbundel, prentenboek, chicklit of welk genre dan ook betreft, het wordt van harte welkom geheten.” [l]