Afbeelding
Foto: Shutterstock

Fiets eens wat vaker naar je werk!

Fietsen is niet alleen sportief, maar ook nog eens erg gezond. Er zijn mensen die dag in dag uit fietsend naar het werk gaan, anderen geven er de voorkeur aan dit te doen wanneer de weersomstandigheden zo zijn dat het ook echt heerlijk is om te fietsen.

Zeker nu de lente weer is aangebroken en de zomertijd zijn intrede heeft gedaan, pakken meer mensen de tweewieler richting werk. En dan zijn er natuurlijk ook nog de personen die dat maar wat graag zouden doen, maar die vanwege het grote aantal kilometers tussen thuis en werk noodgedwongen op andersoortig vervoer zijn aangewezen.

Voordelen

Niettemin is er eigenlijk niets heerlijker om al fietsend naar je werk te gaan. Het geeft je niet alleen je dagelijkse portie broodnodige beweging, maar ook nog een aantal andere prettige bijkomende voordelen. Zo doe je niet mee aan de uitstoot van allerlei uitlaatgassen aan het milieu, geeft het een kostenbesparing op benzine voor het geval je anders met de auto naar het werk zou rijden, en omzeil je de (bijna dagelijkse) files.

Vergoeding

Er zijn werkgevers die fietsen naar het werk stimuleren en daar soms een zogeheten fietsvergoeding bovenop leggen. Op die manier spaar je dus dubbel uit in vergelijking met de auto starten. Bespreek het eens met je werkgever! [l] FOTO SHUTTERSTOCK