Inzamelingsactie Rode Kruis voor AED's Walcheren van start

MIDDELBURG - Rode Kruis afdeling Walcheren bestaat dit jaar 150 jaar en dat vieren we op een bijzondere manier! We starten namelijk een AED-inzamelingsactie. Op deze manier is straks binnen zes minuten, overal op Walcheren, een Automatische Externe Defibrillator (AED) te vinden. Als aftrap doneert het Rode Kruis Walcheren zelf de eerste AED aan de inwoners van Walcheren.

Het tijdig gebruiken van een AED bij een hartstilstand is van levensbelang. In de meeste woonwijken op Walcheren hangen echter te weinig AED’s. Het streven is om binnen zes minuten vanaf iedere locatie in Walcheren een AED te kunnen pakken. Een AED is te vinden door de meldkamer (112) te bellen. De meldkamer adviseert de beller, een gecertificeerde bhv’er of EHBO’er, via een sms direct over de dichtstbijzijnde AED. Zo kan het slachtoffer gereanimeerd worden vóór de ambulance arriveert.

De gemeente Veere heeft al inzichtelijk gemaakt waar de AED’s zich bevinden. Nu zijn gemeenten Vlissingen en Middelburg aan de beurt. Rode Kruis afdeling Walcheren helpt om alle AED’s in kaart te brengen en ervoor te zorgen dat de hoeveelheid AED’s wordt aangevuld. Het Rode Kruis start hiervoor een inzamelingsactie, om meer AED’s aan te schaffen en daarmee aan de zes minuten-eis te voldoen. Om de actie een duwtje in de goede richting te geven, doneert het Rode Kruis zelf de eerste AED op aan de inwoners van Walcheren. Alle donaties zijn welkom, want het Rode Kruis heeft nog veel AED’s nodig! Je kunt je donatie storten op: NRK AFD Walcheren Bankrekening: NL93RABO0153224819 Belangrijk: meld je AED aan!

Meldkamer
Naast de inzamelingsactie brengt het Rode Kruis afdeling Walcheren ook alle bestaande AED’s in kaart. Daarom doen ze de oproep om alle AED’s te melden bij de meldkamer. Heb je als bedrijf een AED in bezit? Meld deze dan aan! Registreer je eerst via www.mijnhartslagnu.nl/ als beheerder van een AED. Daarna meld je de AED aan via www.mijnhartslagnu.nl/#/app/aeds/new. De meldkamer houdt je op de hoogte wanneer je AED is meegenomen bij een alarmering en mogelijk is ingezet. [l]