Charlie Lownoise
Charlie Lownoise Stichting evenementen Middelburg

Koningsdag in Middelburg

MIDDELBURG - Een dag van festiviteiten voor jong en oud. Van het traditionele programma; Aubade, kinderspelen, oud Hollandse kinderliedjes tot helemaal uit je dak gaan op de muziek van STUK. Op zaterdag 27 april is het weer tijd voor Koningsdag. In samenwerking met de Gemeente Middelburg organiseert de Stichting Evenementen Middelburg (SEM) weer een groot programma op de Markt.

Om 08.00 uur start het ringrijden op het Abijplein. De officiële openingstoespraak op de Markt met burgemeester Bergmann zal om 08.45 uur starten. Aansluitend het vlag hijsen en de Aubade. Na afloop van de Aubade zal Brassband Middelburg een concert verzorgen op de Markt en kunnen de kinderen vanaf 10.00 uur een spelkaart ophalen voor de kinderspelen. Omstreeks 10.30 uur is de beurt aan het Middelburgs Muziekkorps om de Markt te voorzien van de nodige muziek.

Om 13.00 uur gaat het non-stop muziekprogramma van start vanaf het grote podium. Voor de kinderen starten we met magie en trucs tijdens de “Magic Show” onder leiding van Louis Baerts. Aansluitend kun je om 14.30 uur op avontuur met YouTube-hit “Juf Roos” om met zijn allen oer-Hollandse liedjes mee te zingen. Om 15.15 uur is het de beurt aan het Nederlands-Grieks multi talent “Stefania” afgewisseld door rapper “Jacin Trill” die door middel van zijn muziek de boodschap ‘No more bad vibes’ wilt uitdragen. Vanaf 18.00 uur is het tijd om te genieten van muziek uit de jaren 60 door dé coverband uit Middelburg “Sixties Revolution”. Zij brengen de jaren 60 muziek weer tot leven.

Om 18.30 uur wordt er plaats gemaakt voor “Navarone”. Navarone is de eerste band ter wereld die heeft deelgenomen aan "The Voice of Holland" en wist vervolgens gelijk de finale te halen. Navarone-gitarist Roman is ook afkomstig uit Middelburg, en inmiddels kent iedereen Navarone.

Ze worden ook wel de “Meesters van de Mash-Up” genoemd. Vanaf 20.00 uur laat “Memphis Maniacs” knallers van hits uit zéér diverse genres horen. Dit doen ze door alle hits door en over elkaar heen te gooien en in een adembenemende show te gieten. Om 21.15 uur vult Cascada de avond verder in met hits zoals, 'Piece of Heaven' en 'Everytime We Touch' om vervolgens met hoog tempo los te gaan op de muziek van STUK. Ook dit jaar wordt er weer afgesloten met een knallende DJ. Dit jaar is het de beurt aan DJ Ruthless. Kortom, het perfecte recept voor een geslaagde dag in Middelburg. [l]

Koningsdag 2018